Sănătate

COVID19: Situația e îngrijorătoare, spre alarmantă la Cluj! Prefect: „Azi vom avea iar peste 200 de pozitivi COVID19, spre 240 chiar”

Situația pandemiei de COVID-19 se înrăutățește la Cluj, de pe o zi pe alta. Astăzi, numărul infectaților ar putea urca spre 240 de cazuri noi.

Situația e îngrijorătoare, spre alarmantă la Cluj! Prefect Cluj: „Vom avea iar peste 200 de pozitivi COVID19 azi, spre 240 chiar” Situația e îngrijorătoare, spre alarmantă la Cluj! Prefect Cluj: „Vom avea iar peste 200 de pozitivi COVID19 azi, spre 240 chiar”

 

 


Cazurile de COVID-19 de vineri, 16 octombrie, la Cluj, vor continua să urce, în mod alarmant, spune prefectul la Radio Napoca. Acestea ar putea ajunge la numărul de 240 de infectări.

 


Mircea Abrudean, prefectul Clujului, înștiințează că situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă în județul Cluj.

„Din păcate nu pot să spun cifre mici, situația este cel puțin la fel de tristă ca și ieri, dacă nu, chiar un pic mai tristă. Ca cifre vom avea oricum iar peste 200 de pozitivi. Spre 240 chiar. Așa că situația nu se îmbunătățește după cum putem observa, din potrivă, se înrăutățește de la o zi la alta. Situația devine de la îngrijorătoare la alarmantă”, anunță prefectul live, la un radio local.


Măsurile luate prin hotărâre, precum purtarea măștii în toate spațiile deschise, în special în cele trei localități cu rata de peste 3 cazuri la o mie de locuitori, au fost luate în mod obligatoriu, de nevoie. Restricțiile vor fi din ce în ce mai stricte.

„Din cauza ratei mare de infectare am impus câteva măsuri care sunt menite să stopeze această evoluție accelerată a cazurilor pozitive. Aș enumera câteva mai importante aici ca să le popularizăm cât mai bine, iar oamenii să fie informați. Vorbim în primul rând de obligativitatea purtării măștii de protecție în toate unitățile din județul Cluj, unde incidența cazurilor este între 1,5 și 3 la mie. Vorbim de exterior, în spații publice deschise cum ar fi piețe, târguri, zone de așteptare, stații de autobuz și altele, evident și în jurul școlilor. 50 de metri aproape de școală. Și purtarea măștii în toate spațiile deschise, deci inclusiv pe stradă, în trei localități din județ, unde rata depășește 3”, adaugă Mircea Abrudean.


CITEȘTE ȘI:

Piezișa, FOCAR de infecție COVID19! Chefurile de pe strada studenților au agravat situația

 


Cluj-Napoca, aproape de CARANTINĂ! Rata de infectare a crescut: „Vom ajunge în scurt timp să depășim trei la mie”

 

abonare newsletter