Sănătate

Ședințele la psiholog au crescut în rândul cadrelor medicale din cauza pandemiei

În pandemie, tot mai multe persoane solicită ajutor din partea psihologilor, iar o mare parte dintre acestea este reprezentată de medici și asistenți.

Ședințele la psiholog au crescut în rândul cadrelor medicale din cauza pandemiei Ședințele la psiholog au crescut în rândul cadrelor medicale din cauza pandemiei

 

 


În anul 2020, odată cu agravarea pandemiei de COVID-19, tot mai mulți oameni apelează la psihologi și psihiatrii pentru ajutor. Dintre aceștia, o parte considerabilă o reprezintă cadrele medicale, conform specialiștilor.  

 


Medicii care tratează cazuri de coronavirus au devenit mai vulnerabili din punct de vedere emoțional și psihic, fiind tot mai dificil să gestioneze stresul și oboseala la care sunt supuși.

„Stresul este cu adevărat o mare consecinţă a ceea ce a fost şi, nu în ultimul rând, tot mai multe solicitări, noi, psihologii, avem din partea cadrelor medicale. Cadre medicale care sunt epuizate după efortul de săptămâni, de luni. Şi aceasta cred că este, nu i-aş spune o problemă, ci o realitate asupra căreia ar trebui să ne aplecăm serios de tot”, a precizat Mihaela Bucuţă, psiholog psihoterapeut, directorul Departamentului de Psihologie din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, conform AGERPRES.


Pe lângă medicii care se confruntă cu mari provocări în combaterea coronavirusului, mulți părinți, dar și tineri, suferă de stări anxioase și depresive din cauza acestei perioade.

„Daţi-mi voie să fac o trimitere la sistemul privat, unde clar adresabilitatea a crescut. Este vorba despre multe solicitări din partea atât a părinţilor, deci pentru copiii lor, adolescenţi foarte mulţi, cu foarte multe probleme, cât şi adulţi. Anxietate, depresie, tulburări de adaptare - am aceste informaţii că sunt şi categoric tot ceea ce a însemnat înainte o vulnerabilitate, s-a transformat într-un teren extrem, extrem de fragil şi propice dezvoltării unor tulburări ulterioare”, mai adaugă psihologul.


CITEȘTE ȘI:

Cum au fost afectați studenții clujeni de pandemie. „Am fost la pământ din punct de vedere psihic”

 


Apelul unui medic către profesori: AERISIȚI CLASELE, că nu ne trage curentul

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter