Sănătate

Copiii infectați cu COVID-19 vor fi transportați la o secție specială a Spitalului de Boli Infecțioase

Spitalul de Boli Infecțioase de la Cluj dispune de 22 de locuri destinate cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor.

secție specială la Spitalul de Boli Infecțioase secție specială la Spitalul de Boli Infecțioase

 

 


La Cluj, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase funcționează în prezent doar pentru cazurile de coronavirus. Pentru copii există 22 de locuri, împărțite în  11 saloane în care vor fi internați câte doi copii în fiecare.

 


În cazul în care numărul de infectări ale copiilor vor crește, iar locurile acestei secții vor fi prea puține, secția se va extinde.

Dacă vor fi copiii care merg la școală și prezintă simptome de coronavirus, ei vor fi consultați initial la cabinetul medical al unității de învățământ. După aceea părinții sunt chemați la școală, ca ulterior elevii să fie duși la secția destinată copiilor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.


„La infecțioase avem o secție întreagă care este pentru copii și din fericire nu este ocupată. În măsura în care vom constata că va fi nevoie și situația va evolua, cu siguranță vom găsi soluții și la această problemă. Secția de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru copii există de la început”, a declarat prefectul Mircea Abrudean la o conferință de presă.

CITEȘTE ȘI:


Toate gesturile de afecțiune sau salut în pandemie trebuie EVITATE

 

Purtarea măștii trebuie să devină ceva firesc și normal pentru oameni

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter