Sănătate

Se renunță la regula măștii în sala de clasă, la fel ca în alte țări?

Autoritățile române urmăresc cu atenție măsurile luate în alte țări și modul în care evoluează situația epidemiologică.

Se renunță la regula măștii în sala de clasă, la fel ca în alte țări? Se renunță la regula măștii în sala de clasă, la fel ca în alte țări?

 

 


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost întrebat dacă ar avea „curajul” să lase pe seama școlilor decizia de a se purta sau nu masca în timpul cursurilor, la fel cum se întâmplă în Germania.

 


„Nu. Noi nu am discutat de curaj, am discutat de precauții. În condițiile în care vom vedea că avem o transmitere comunitară scăzută, că avem toate condițiile încât să putem avea și distanțare, în care să putem să fim siguri că se respectă și regulile de igienă, în care să putem fi siguri că există și dezinfectantul, în care să putem fi siguri că cineva urmărește aceste activități, ne gândim”, a spus el pentru Digi24.

Nu facem experimente pe copii

 Dar, în acest moment, nu suntem în situația să putem lăsa libertatea. Nu. Sunt niște reguli pe care trebuie să le menținem: masca, distanțarea, dezinfectantul. Haideți să păstrăm acest reguli. Cred că nimeni nu este pregătit să facă experimente cu copiii și cu profesorii”, a răspuns Tătaru.


Ministrul consideră că e firesc ca profesorii să poarte mască, deoarece ei vorbesc mai mult. De asemenea, el a mai precizat că regulile au dovedit că duc la rezultate bune, atâta timp cât sunt respectate.

CITEȘTE ȘI:


Un bărbat a refuzat ca fiica sa să poarte mască și să se dezinfecteze, la școală. Soluția găsită de autorități

 

O școală din Cluj trece la SCENARIUL ROȘU. Elevii vor urma cursurile doar online

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter