Educație

O școală din Cluj trece la SCENARIUL ROȘU. Elevii vor urma cursurile doar online

O școală din județul Cluj își închide porțile, încă din a doua zi a noului an școlar, după ce numărul cazurilor de coronavirus din localitate a crescut.

O școală din Cluj trece la SCENARIUL ROȘU. Elevii vor urma cursurile doar online O școală din Cluj trece la SCENARIUL ROȘU. Elevii vor urma cursurile doar online

 

 


Este vorba despre comuna Cornești din județul Cluj. Aici, începând de marți, 15 septembrie, elevii vor participa la cursuri doar online, potrivit unei hotărâri a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă luni seară.

 


„CJSU a decis azi, ca urmare a informarii de către DSP cu privire la rata incidentei cazurilor pozitive din comuna Cornești (care depășește 3 cazuri la 1.000 locuitori), că începând de mâine 15 septembrie, unitatea de învățământ din acest UAT să treacă la scenariul 3 (învățământ online).

Alte modificări nu există la nivelul unităților de învățământ din județ. Scenariile se vor actualiza săptămânal, sau ori de câte ori va fi nevoie, în funcție de situația epidemiologică existenta la nivelul fiecărui UAT”, a transmis prefectul Clujui, Mircea Abrudean.


Amintim că aceeași comună a trecut, în sursul săptămânii trecute, de la scenariu roșu la scenariul verde în doar două zile, după ce rata de incidență a infecțiilor cu coronavirus a ajuns la sub 1.

„Cornești a avut  în data de 7 septembrieo incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori. Ulterior, situația s-a schimbat și din data de 9 septembrie avem doar 0,76”, declara prefectul Clujului, în 10 septembrie.


 

CITEȘTE ȘI


100.000 de elevi au început azi școala online. Câți dintre ei nu au laptop-uri sau tablete?Â

 

abonare newsletter