Sănătate

Echipamente medicale de 15 mil. lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu COVID

Consiliul Județean Cluj anunță câștigarea celui de-al doilea proiect din fonduri europene care vizează îmbunătățirea capacității de răspuns a spitalelor clujene la criza COVID-19.

Echipamente medicale de peste 15 milioane de lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu COVID Echipamente medicale de peste 15 milioane de lei pentru spitalele clujene implicate în lupta cu COVID

 

Contractul de finanțare în valoare totală de 15.340.540,85 de lei a fost semnat de către Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.


„Continuăm să mobilizăm și să alocăm toate resursele necesare pentru a îmbunătăți infrastructura medicală și pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Cu siguranță, noile dotări vor sprijini considerabil eforturile medicilor clujeni în ceea ce privește diagnosticarea și tratarea pacienților COVID”, a transmis președintele CJ Cluj.

Peste 200 de aparaturi medicale și echipamente de protecție

Din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană vor fi decontate nu mai puțin de 238 de aparaturi medicale de înaltă tehnologie și 358.189 de echipamente de protecție achiziționate de Consiliul Județean din bugetul județului. Ele vor deservi cele patru spitale clujene implicate în lupta cu noul coronavirus: Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello" și Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal.


Alte 12,3 milioane lei, obținute în iulie de Consiliul Județean

Acest proiect european se adaugă unuia similar deja câștigat de Consiliul Județean în luna iulie, când au fost obținuți circa 12,3 milioane de lei pentru dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului de Copii cu alte 258 de echipamente medicale de ultimă generație.

Reamintim în acest context faptul că o parte din aceste aparaturi și echipamente medicale au intrat deja în dotarea spitalelor clujene, celelalte aflându-se în curs de achiziționare. Având în vedere urgența achiziționării acestora, Consiliul Județean a cuprins în bugetul propriu sumele necesare, urmând ca banii să fie ulterior recuperați de la Uniunea Europeană în baza acestor două proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.


 

CITEȘTE ȘI


13 cazuri noi de COVID-19 la Cluj! Numărul deceselor se apropie de 50

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter