Sănătate

11 noi paturi ATI vor fi astăzi puse la dispoziție pentru bolnavii de COVID-19 la Cluj-Napoca

Mircea Abrudean, prefectul Clujului, a anunțat că la Cluj-Napoca vor fi 11 noi paturi ATI.

11 noi paturi ATI vor fi astăzi deschise pentru bolnavii de COVID-19 la Cluj-Napoca 11 noi paturi ATI vor fi astăzi deschise pentru bolnavii de COVID-19 la Cluj-Napoca

Prefectul județului Cluj a declarat că astăzi vor fi „inaugurate” 11 paturi de tip ATI pentru bolnavii de Covid-19 aflați în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca.

„Azi deschidem secția noua ATI cu 11 paturi la SCBI. Unitatea mobilă este depozitată la sediul IGSU in București și poate sa ajungă la noi în câteva ore, fiind deja alocată. În acest moment avem 3 locuri libere la ATI, plus cele 11 care se deschid azi, deci un total de 14.”,a  spus Mircea Abdrudean.


Un TIR de Terapie Intensivă poate ajunge oricând la Cluj

Patru unități mobile de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au ajuns, în luna iunie, în România, acestea fiind achiziționate prin Fundația SMURD.

Din nefericire, unul din cele patru TIR-uri va ajunge la Cluj, județ în care numărul de cazuri de COVID-19 este în continuă creștere. Informația a fost confirmată de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, care a anunțat că în zilele următoare va ajunge una dintre unitățile mobile cu 11 paturi, unul din TIR-urile de Terapie Intensivă din dotarea IGSU.


Citește și:

Riscul de complicații la bolnavii cu COVID-19 crește proporțional cu greutatea, arată un studiu

 


 

 

abonare newsletter