Sănătate

Un nou pas spre Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. A fost semnat contractul cu OAR

Consiliul Județean Cluj și-a pus semnătura pe contractul cu Ordinul Arhitecților din România în cadrul proiectului noului Spital Pediatric Monobloc.

Un nou pas spre Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. A fost semnat contractul cu OAR Un nou pas spre Spitalul Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. A fost semnat contractul cu OAR

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat, joi, contractul cu Ordinul Arhitecților din România (OAR) privind prestarea serviciilor de consultanță pentru organizarea Concursului internațional de soluții în două etape, în vederea realizării Spitalului Pediatric Monobloc.

„Este un nou pas important pe care îl facem în vederea materializării Spitalului Pediatric Monobloc. Această prioritate absolută a forului administrativ județean începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru a scurta termenele, astfel încât micii pacienți să beneficieze cât mai rapid de servicii medicale la standarde europene”, a promis Alin Tișe.


Serviciile de consultanță vor avea cinci etape

Activitățile care vor fi desfășurate de către OAR în baza contractului semnat sunt structurate în cinci faze: faza I – pregătirea documentelor pentru concurs, faza II – lansarea concursului (etapa I), faza III – desfășurarea concursului, faza IV – lansarea etapei II și faza V – desfășurarea concursului etapa II. Potrivit datelor furnizate de forul administrativ județean, valoarea contractului este de 253.000 de lei (fără TVA), în timp ce durata de prestare a serviciilor este de maxim 12 luni.

Consilierii județeni au aprobat, în martie 2020, preluarea unui teren din administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), pe care urmează să fie construit Spitalul Monobloc de Copii și predarea, la schimb, a clădirilor de pe Calea Moților în care își desfășoară în prezent activitatea mai multe secții de pediatrie. Terenul are o suprafață de 16 hectare și se află în zona Becaș, din Gheorgheni.


CITEȘTE ȘI:

Căutarea a luat sfârșit! Consiliul Județean va construi Spitalul Monobloc de Copii în Becaș
 

abonare newsletter