Sănătate

Suntem în VALUL DOI al epidemiei de COVID-19, susține un renumit medic. RECORD absolut de cazuri noi în multe județe! Cât va mai dura?

Evoluția cazurilor de COVID-19 în România arată un trend îngrijorător. Suntem deja în valul doi al epidemiei de coronavirus?

Dr. Lorenzovici László, directorul general al primei companii din România specializată în consultanță în economie sanitară și management sanitar pentru spitale private și de stat, susține că evoluția cazurilor de coronavirus arată un trend îngrijorător: suntem în valul doi al epidemiei de COVID-19. Singurele întrebări sunt: până unde mai urcă numărul de cazuri noi, respectiv cât o să dureze?

TOP 15 județe cu cele mai multe cazuri de COVID-19

Dr. Lorenzovici a realizat mai multe grafice actualizate cu situația epidemiei de COVID-19 în România. Printre ele se numără și un top al județelor cu cele mai multe cazuri de coronavirus, raportat la numărul înregistrat în ultima săptămână, respectiv numărul total de îmbolnăviri.


Astfel, Bucureștiul, respectiv județele Ilfov, Brașov, Vrancea, Suceava, Iași și Argeș au adus peste jumătate din cazurile noi din ultima săptămână, săptămâna 25 (15-21 iunie). Mai departe, pe lângă județele enumerate, s-a înregistrat un record absolut de cazuri în județele Buzău, Prahova, Dâmbovița, Harghita și Constanța.

Ponderea testelor COVID-19 pozitive a depășit 3%

„Deci, nici vorbă să se termine epidemia în curând, în multe județe suntem încă pe creștere sau, optimist, pe vârf...”, spune medicul, care a întocmit o statistică cu situația pe săptămâni a cazurilor noi, a celor vindecate și a testelor efectuate (vezi Galerie FOTO).


De 3 săptămâni am revenit pe creștere, una chiar consistentă = suntem în al doilea val. De două săptămâni crește și numărul de cazuri active. Testele efectuate s-au stabilizat între 60-70 de mii/săptămână, deși capacitate de testare ar exista de peste 2x mai mare. Ponderea testelor pozitive din totalul de teste a revenit pe creștere de 3 săptămâni și a depășit iar 3%”, avertizează dr. Lorenzovici.

CITEȘTE ȘI:


O nouă CREȘTERE a numărului de cazuri de coronavirus. 16 DECESE, în 24 de ore
 

abonare newsletter