Sănătate

Cât costă tratamentul unui bolnav de coronavirus și câte zile este ținut în spital

Cât de costisitoare este tratarea unui bolnav de coronavirus și câte zile este ținut în spital pentru a se vindeca.

Bolnav de coronavirus tratat de medici Bolnav de coronavirus tratat de medici

Coronavirusul a schimbat viețile tuturor, dar cel mai mult i-a afectat pe cei care au contactat virusul. Pe lângă febră, tuse sau dureri musculare, o altă problemă extrem de apăsătoare este cea psihică în rândul celor care au avut coronavirus.

Un pacient confirmat cu noul coronavirus a stat în medie 18 zile în spitalele din România până s-a vindecat complet. Datele au fost prezentate de Mircea Abrudean, prefectul județului Cluj, într-o conferință de presă.


„Este o statistică importantă și este important ca oamenii să știe ce înseamnă actul medical și că nu este gratis, că nu se întâmplă să fie tratați pacienții fără resurse și fără a investi în tot ceea ce înseamnă resursă umană, apoi logistică, infrastructură, dar este o cifra importantă și bine de adus la cunoștința publică.”, a spus Abdrudean.

Cât costă tratarea unui bolnav de coronavirus

La ora actuală nu există un tratament sau un vaccin clar pentru tratarea coronavirusului. Totuși, cu toate astea costul mediu pentru tratarea unui bolnav de COVID-19 a fost de 17.526 de lei, conform datelor prezentate de prefect.


În România au fost confirmate 19.517 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Din totalul celor bolnavi, 13.526 s-au vindecat, în timp ce 1256 au decedat, conform infomărilor trimise de Grupul de Comunicare Strategică.

Tratarea bolnavilor de coronavirus, doar în spitale speciale

Bolnavii de coronavirus au fost tratați în toată această perioadă doar în spitale dedicate persoanelor infectate cu noul coronavirus. Personalul medical care lucrează cu persoane infectate cu virusul SARS-Cov-2 încasează suma de 500 de euro lunar, un bonus din partea Guvernului.


Cluj-Napoca a fost unul dintre cele mai importante centre de tratare a bolnavilor de COVID-19 în toată această perioadă, dar cu toate astea situația a fost una dintre cele mai bune din țară. La Cluj au decedat doar 25 de persoane, în ciuda faptului că numărul pacienților tratați a trecut de 550 în total.

Citește și:


5 mituri despre coronavirus. Adevărat sau fals?
 

Taxă COVID-19. Cabinetele stomatologice cer SUME FABULOASE pentru dezinfectare
 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter