Actualitate

5 mituri despre coronavirus. Adevărat sau fals?

Robert Legare Atmar, medic specialist în boli infecţioase, a oferit răspuns pentru 5 mituri care au circulat în ultimele zile pe internet cu privire la coronavirus.

5-mituri-despre-coronavirus-adevarat-sau-fals 5-mituri-despre-coronavirus-adevarat-sau-fals

Pe reţelele de socializare au apărut mituri despre coronavirus şi cum ar putea să fie depistat sau cum ar putea să fie combătut. Din păcate, multe dintre ele nu au legătură cu medicina.

Mit: Se spune că dacă bei multă apă vei fi protejat de coronavirus. Cei care au spus asta sunt de părere că odată cu apa, virusul ajunge în stomac, iar acolo e distru de lichidul gastric.


Adevăr:  Acest mit e complet eronat.  Chiar daca ar functiona, ceea ce nu e adevărat, oamenii respiră şi pe nasp, nu doar pe gură, iar virusul poate ajunge în plămâni.

Mit: Gargara cu apă şi sare ţine la distanţă COVID-19.


Adevăr: Analizeze au demonstrat că soluţiile saline nu sunt eficiene în lupta cu infecţiile respiratorii.

Mit: Dacă îţi ţii respiraţia câteva secunde şi nu tuşeşti sau simţi vreun discomfort înseamnă că nu ai probleme.


Adevar. Nimic. Simplul fapt că poţi să-ţi ţii respiraţia preţ de câteva secunde nu înseamnă că nu ai coronavirus. Când ai o infecţie virală acută poate fi dicil să respiri adânc şi să nu tuseşti, deoarece căile respiratorii sunt permanent iritate.

Mit: Daca îţi curge nasul, atunci ai o simplă răceală. Principalul simptom pentru coronavirus e tusea seacă


Adevar: Când îţi curge nasul e posibil să ai o gripă, alergie sau altă afecţiune. E drept, cei multi bolnavi de coronavirus au o tuse seacă, dar la cei care boala e într-un stagiu avansat, adică pneumonie, tusea poate fi productivă.

Mit: Dacă ai coronavirus o să ai simptome de pneumoine. Virusul infectează prima dată gâtul şi provoacă o senzaţie neplăcută trei sau patru zile.


Adevăr:  Simptomele de coronavirus diferă de la pacient la pacient şi nu toţi au o senzaţie neplăcută în gât.

 

Nu tot ce apare pe reţelele de socializare este 100% adevărat în această perioadă şi e bine să ne informăm doar din surse oficiale.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter