Sănătate

Micuții bolnavi de COVID-19, tratați cu aparatură nouă la Spitalul pentru Copii din Cluj

Consiliul Județean Cluj dorește să doteze cu echipamente medicale noi Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca în contextul pandemiei COVID-19.

micutii-bolnavi-de-covid-19-tratati-cu-aparatura-noua-la-spitalul-de-urgenta-pentru-copii-din-cluj-napoca micutii-bolnavi-de-covid-19-tratati-cu-aparatura-noua-la-spitalul-de-urgenta-pentru-copii-din-cluj-napoca

La ședința ordinară de joi, 28 mai, pe masa consilierilor județeni se află un proiect de hotărâre ce propune dotarea unității medicale aflată în subordinea forului administrativ județean cu aparatură medicală de înaltă performanță necesară în vederea tratamentului, monitorizării și îngrijirii pacienților critici pediatrici în cazul epidemiei cu COVID-19.

Deși dotarea din punct de vedere material cu aparatură și echipamente medicale a UPU la ora actuală „nu este deloc de neglijat”, există totuși necesități nesatisfăcute încă, mai ales în noul context epidemiologic actual, generat de pandemia de COVID-19, transmit reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Cluj.


„În momentul actual, dotările existente în cadrul UPU nu sunt suficiente, nu satisfac nevoile în derularea activității de zi cu zi, numărul de pacienți crescând în continuu, fapt pentru care se impune achiziționarea de noi echipamente”, se arată în motivarea adoptării proiectului de Hotărâre.

2,55 milioane de euro pentru aparatură medicală nouă la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca

Valoarea investiției este în cuantum de 12.394.921,00 lei (TVA inclus), adică peste 2,55 milioane de euro, bani elibili având în vedere proiectele finanţate în cadrul apelului POIM/819/9/1/„Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”. Sumele ce reprezintă cheltuieli neeligibile, neprevăzute și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi asigurate din bugetul propriu al Județului Cluj.


Printre zecile de aparate și echipamente medicale propuse se numără un sistem de videolaringoscopie, un EEG portabil, mai multe tipuri de aparate de ventilație, un tomograf cu impedanță electrică, un aparat de ecografie, un aparat de sterilizare a aerului, un dispozitiv de epurare sanguină, injectomate, infuziomate, perne și saltele antiescare etc.

Reamintim, că forul administrativ județean se pregătește să ofere sprijin financiar și pentru Spitalul Clinic de Recuperare, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, respectiv Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal. Conform referatului de aprobare, valoarea totală a proiectului este de 15.535.614,99 lei (TVA inclus), adică peste 3,2 milioane de euro, bani pentru lupta anti COVID-19.


CITEȘTE ȘI:

Mai bine mai târziu decât niciodată! 3,2 mil. € pentru spitalele clujene în lupta cu COVID-19
 

abonare newsletter