Sănătate

Centru pentru urgențele stomatologice, la Spitalul Județean Cluj

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a organizat, prin Ambulatoriul de Stomatologie, un centru destinat urgențelor stomatologice în contextul pandemiei de coronavirus.

FOTO Facebook: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca FOTO Facebook: Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Centrul este destinat pacienților cu infecții, dureri puternice sau hemoragii, transmit reprezentanții spitalului. Într-o săptămână, peste 190 pacienți au beneficiat de servicii de urgență stomatologică. Centrul este localizat pe Strada Avram Iancu, numărul 31.

Cabinetul de urgențe stomatologice din cadrul UPU va fi închis pe întreaga perioadă a stării de urgență, iar urgențele de chirurgie orală și maxilo-facială (traumatisme maxilo-faciale majore, extracții, abcese mari) sunt asigurate în regim de gardă permanentă la Secția Clinică Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, de pe Strada Cardinal Iuliu Hossu, numărul 37.


"Înainte de a vă prezenta la centrul pentru preluarea urgențelor stomatologice, de pe str. Avram Iancu, nr. 31, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0752033127. Când vă prezentați la centru, vă rugăm să aveți asupra dumneavoastră cartea de identitate și declarația pe propria răspundere privind scopul deplasării", transmit reprezentanții centrului stomatologic.

Triajul epidemiologic se face la fața locului, în cortul special amenajat, de către personalul medical specializat, apoi se efectuează triajul stomatologic.


Programul de funcționare a centrului pentru urgențe stomatologice este: 

- de luni până vineri între orele 8:00 - 20:00, respectiv 8:00 - 10:00 copii, 10:00 - 20:00 adulți;
- sâmbătă, duminică între orele 10:00 - 16:00, respectiv 10:00 - 12:00 copii, 12 :00 - 16:00 adulți.

abonare newsletter