Sănătate

Trei SCENARII posibile: când ar putea veni VÂRFUL EPIDEMIEI de coronavirus? Ce spun medicii

Specialiștii iau în calcul trei posibile scenarii în ceea ce privește evoluția epidemiei de coronavirus pe teritoriul României.

Foto: raportuldegarda.ro Foto: raportuldegarda.ro

Un studiu realizat de Centrul pentru Inovație în Medicină, alături de raportuldegarda.ro arată trei scenarii privind posibila evoluție a epidemiei COVID-19 în România, despre momentul când ar putea fi atins impactul maxim și despre măsurile care pot fi luate de pe acum pentru a influența evoluția epidemiei.

Cele 3 scenarii posibile, de magnitudine diferită, care pot apărea în România, în perioada următoare sunt:


Scenariul ideal: Măsurile de distanțare socială stricte sunt respectate de populație, ceea ce limitează răspândirea infecției, iar presiunea pe sistemul sanitar este redusă. Vârful este estimat în perioda 1-20 mai 2020

Scenariul mediu: măsurile de distanțare socială stricte produc efecte în limitarea transmiterii bolii, dar din diverse motive (diferite de la o țară și societate la alta și de la o perioadă la alta) transmiterea virusului este totuși intensă, dar nu depășește capacitatea sistemului de sănătate de a face față. Vârful ar putea fi în perioada 1-20 iulie 2020.


Scenariul de risc maxim: măsurile de distanțare socială nu dau rezultate și se constată o transmitere accelerată a virusului, cu apariția de cazuri grave, care depășesc capacitatea de reacție a sistemului de sănătate. Potențialul vârf ar putea fi în perioada 1-20 iunie 2020.

abonare newsletter