Sănătate

Emanuel Ungureanu: „Gropi, mizerie și nepăsare” la Clinica de Neurochirurgie din Cluj

După o vizită la Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu vorbește despre „gropi, mizerie și nepăsare”.

Emanuel Ungureanu: „Gropi, mizerie și nepăsare” la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu Emanuel Ungureanu: „Gropi, mizerie și nepăsare” la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, sursă foto: captură video Facebook Emanuel Ungureanu

Deși au trecut deja câteva luni de când Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca alocase bani pentru acoperirea căilor de acces la secția de Neurochirurgie, gropile sunt și mai mari, susține parlamentarul, „direct proporționale cu indiferența managerului Petru Șușcă, premiat și de PSD, și de PNL”.

„Bună dimineața... sau groaznică dimineața pentru pacienții care se îndreaptă către Clinica de Neurochirurgie și trebuie să suporte în ambulanță gropile pe căile de acces. Am vorbit timp de doi ani despre aceste gropi, am vorbit despre neglijența, incompetența și nesimțirea managementului Spitalului Județean din Cluj. Pentru asta, am fost târât într-un proces care durează de doi ani, managerul spitalului contestă realitățile și spune că duc un război personal cu el, din motive personale”, precizează Emanuel Ungureanu.


Deputatul USR mărturisește că a întâlnit un pacient care a căzut pe scări și s-a lovit la cap, suferind politraumatism cranio-cerebral. Pe lângă asta, bietul om a fost nevoit să suporte gropile de la „cotețul” numit Clinică de Neurochirurgie. Gropile sunt tot acolo, vine iarna, iar situația devine catastrofală, afirmă Ungureanu, care îi arată cu degetul pe consilierii locali – indiferent de culoarea politică – pentru faptul că nu s-au sinchisit să meargă la fața locului.

„Dacă mai crede cineva că politica este pentru unii și nu ne privește pe toți, vă rog să vă imaginați într-o ambulanță, după un politraumatism în viteză, spre COCINA numită secția de Neurochirurgie, patronată de pesedistul Florian (n.red. Ioan Ștefan Florian). (...) Nu este normal să mergi prin gropi către o secție care arată ca o cocină, nu e normal ca Primăria sau Consiliul Județean Cluj sau Ministerul Sănătății să finanțeze mutarea într-o altă cocină, numită Clinica de Medicina Muncii, pe o altă arteră super-aglomerată”, este de părere Emanuel Ungureanu.


CITEȘTE ȘI: Spitalele din Cluj-Napoca își repară curțile pe banii Primăriei. Nota de plată: 300.000 €

CITEȘTE ȘI: Tișe se laudă cu alocări record pentru spitale. Gropile „înghit” de 12 ori mai mulți bani

Ultimele Stiri
abonare newsletter