Sănătate

Ministrul Sănătății, prins în ofsaid. Ungureanu: „Nu mai ține minte pe cine și cu ce a mințit!”

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu o pune la zid pe ministrul demis al Sănătății, Sorina Pintea, despre care spune că este „pesedistă până-n măduva oaselor” și că „minte încrucișat”.

Ministrul Sănătății, prins în ofsaid. Ungureanu: „Nu mai ține minte pe cine și cu ce a mințit!” Ministrul Sănătății, prins în ofsaid. Ungureanu: „Nu mai ține minte pe cine și cu ce a mințit!”

Cotidianul Libertatea a publicat, duminică, o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au purtat-o cu ministrul Sănătății, în care Sorina Pintea se plângea că a fost certată de fostul ministru Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat pentru că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv, fără să-i anunțe.

Întrebată de ziariștii de investigație, ministrul demis al Sănătății a negat că a spus așa ceva, fără să știe că a fost înregistrată chiar în sediul ministerului de către reprezentanții victimelor de la Colectiv. Iată fragmentul din dialogul purtat de Sorina Pintea cu reprezentanții victimelor tragicului eveniment petrecut în urmă cu patru ani:


Sorina Pintea: Poate că a fost o situație specială, categoric nefericită. Să vedem ce se întâmplă acum. Adică refuz să cred că nu se întâmplă consemnarea evenimentelor din timpul zborului. Adică aș vrea, cu respect, să nu mai raportăm la ce s-a întâmplat atunci. Eu cred că a fost o situație mai specială, lumea era agitată...

Colectiv: Da, dar au trecut patru ani și documentele alea nu au ajuns, adică sunt două procese pe rol.


Sorina Pintea: Vă rog eu frumos, să nu mai spuneți de documente, că și-așa mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să îi anunț.

Colectiv: E negociabil, că știam că nu, dacă instanța cere...


Sorina Pintea: Nu era vorba de negociabil, dar «să știm și noi». Poate că era corect să-i înștiințăm, că erau de pe vremea...

Colectiv: Păi o să fie citați, nu-i problemă!


„Sorina Pintea minte! Aceasta nu mai este de foarte mult timp o știre, adevărata știre este faptul că a fost prinsă cu mâța-n sac și înregistrată de cei care au suferit și suferă după drama de la Colectiv. Există totuși un adevăr în spusele doamnei Pintea, Bănicioiu, în linie cu Bodog sau Irinel Popescu, au stresat-o des cu mesaje și telefoane, încercând să îi potolească apetitul pentru jocuri la două, trei sau mai multe capete”, afirmă Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR de Cluj susține că, printre reproșurile menționate, s-a numărat și faptul că Sorina Pintea îi furnizează rapoarte ale Corpului de Control din Ministerul Sănătății. Ungureanu spune că adevărul este aceasta nu le furniza, de fapt, fiind nevoit să cheme în instanță ministrul și Ministerul Sănătății să „smulgă” patru rapoarte, „foarte utile pentru DNA”.


„În două din ele își prind urechile mari, Bodog și Bănicioiu și în unul, prietenul lui Irinel Popescu, Victor Zota, condamnat penal într-un dosar de trafic cu ovocite. DNA îi va chema și pe unii îi va lua! Sorina Pintea este pesedistă până în măduva roșie, nu vă faceți iluzii, marea ei problemă este că minte încrucișat și nu mai ține minte pe cine și cu ce a mințit... Despre minciunile Sorinei Pintea, voi reveni. Sunt multe, foarte multe!”, este de părere Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI: Ungureanu, acuzații aduse ministrului Sănătății: „Fraudă uriașă, gravă încălcare a legii!”

CITEȘTE ȘI: Emanuel Ungureanu, apel disperat către Sorina Pintea: „Clujul a cerut 8 milioane pentru transplanturi și a primit 4,7. Banii sunt pe sfârșite!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter