Sănătate

Emanuel Ungureanu, apel disperat către Sorina Pintea: "Clujul a cerut 8 milioane pentru transplanturi și a primit 4,7. Banii sunt pe sfârșite!"

Emanuel Ungureanu a făcut un apel public către Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, pentru ca Institutul Clinic de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca să primească finanțare suplimentară de la stat.

Deputatul USR a cerut public Ministrului Sănătății să aloce încă 3 milioane de lei pentru ca Institutul Clinic de Urologie și Transplant din Cluj-Napoca să își poată continua activitatea fără încetare. Ungureanu a mărturisit că deja mai mulți pacienți au fost amânați din cauza lipsei banilor din sistem.

"Apel public către Ministrul Sănătății, Sorina Pintea!


Suplimentați bugetul programului de transplant de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca!

Conducerea acestei instituții medicale performează, Lucan a părăsit Institutul de Transplant pe care l-a înglodat în datorii în anul 2018, jaful se ridica la cifre astronomice pentru un spital cu 75 de paturi(16 pe secția de transplant).


La 31 martie 2017 Institutul avea după "căpușa" Lucan, datorii oficiale de peste 2 milioane de lei, conturi blocate, salarii neplătite, penalități, amenzi de la ANAF...

DIICOT nu a trimis rechizitoriul în cazul Lucan,către instanță, cu toate că jaful a fost de milioane de euro!


O rușine națională!

La începutul anului 2019, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca, a cerut de la Ministerul Sănătății 8 milioane pentru activitatea de transplant și a primit suma de 4.714 000 lei, aproape jumătate!


Banii sunt pe sfârșite, pacienții care așteaptă un transplant au început să fie amânați.

Suma de 177.000 lei asigură urgențele, adică transplant de la donatori în moarte cerebrală, până la sfârșitul anului.


Fac un apel public la doamna ministru Pintea, să aloce în regim de urgență cele 3 milioane de lei necesare continuării fără sincope a activității de transplant în Institutul Clinic de Urologie și Transplant Cluj-Napoca!

Nu există scuze pentru sincopele în buna funcționare a acestei activități, în mod succesiv, în 4 iulie, respectiv, 9 septembrie 2019, conducerea Institutului a trimis solicitări exprese către Ministrul Sănătății, pentru suplimentarea bugetului, fără niciun răspuns!

Nu trebuie să mai moară cineva pentru că nu se asigură la timp și eficient finanțarea sistemului sanitar!", a scris Emanuel Ungureanu pe contul personal de Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter