Sănătate

Clinica Chirurgie I, în pragul COLAPSULUI? Imagini ULUITOARE care pătează imaginea Spitalului de Urgență Cluj

Saltele pătate cu secreții, bureți infecți, saloane dezafectate. Emanuel Ungureanu publică imagini reprobabile filmate la Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca.

"Catastrofă!" Așa își începe deputatul USR descrierea clipului realizat în incinta Clinicii Chirurgie I. Acesta a făcut un tur al spitalului, filmând câteva saloane dezafectate și coridoare pline de cutii, tărgi și saltele rupte. Imaginile desprinse parcă din filmele horror cu clinicile părăsite ridică din nou mari semne de întrebare cu privire la gestionarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

"Clinica Chirurgie I din Cluj-Napoca este în pragul dezastrului! Saloanele: 322, 323, 324, 325, goale, în unele încăperi se văd hidos saltelele infecte, imaginile dezolante ale dezastrului unui management iresponsabil într-unul din cele mai mari spitale din România, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj. După plecarea profesorului Ciuce (n.r. Constantin Ciuce) la Spitalul Regina Maria și a mai multor cadre medicale și asistente, această clinică este într-o situație catastrofală", scrie Ungureanu, care amintește de divergențele dintre fostul șef al Secției de Chirurgie I și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușcă.


După plecarea lui Ciuce se alege praful?

În noiembrie 2017, Emanuel Ungureanu dezvăluia că medicii din Cluj renovează saloanele pe banii lor, amintind de prof. Simona Rednic de la Secția de Reumatologie a Spitalului Județean Cluj, cea care a suportat integral din buzunarul propriu costurile modernizării salonului 1. În aprilie 2018, tot deputatul USR a fost cel care a tras un semnal de alarmă cu privire la craterele din curtea plină cu gropi a Spitalului Județean Cluj. Acum, acesta susține că plecarea fostului director medical al Secției Chirurgie I, devenit ulterior directorul medical al primului spital privat din Cluj va mări proporțiile haosului.


"Vă amintiți de războiul dintre prof. Ciuce și managerul acestui spital? [...] Dezastrul acestei clinici performante, unde au fost salvate mii de vieți, s-a desăvârșit atunci când prof. Ciuce, sătul de batjocură și umilințe, a decis să plece în privat, să devină directorul medical al Spitalului Regina Maria. Medicii se plâng de nenumărate lipsuri, de la ațe de sutură până la anticoagulante, antibiotice și tuburi de dren, există un deficit uriaș de personal, determinat de deficiențe de management, de caracter. O situație catastrofală care persistaă de ani de zile, despre care vorbesc pe la colțuri medicii, asistentele de aici, dar nimeni nu-și asumă dezastrul", spune deputatul USR, aflat în conflict de mai mult timp cu Petru Șușcă.

Numărul de paturi pentru bolnavi a fost redus


Emanuel Ungureanu susține că bolnavii de cancer sunt trimiși acasă din cauza faptului că medicii nu au paturi pe care să-i interneze. Numărul de paturi pentru pacienți a fost redus de la 75 la 56 din pricina lipsei de personal. Acesta pune tunurile pe guvernanți, cărora le reproșează faptul că își îndreaptă atenția spre îmbunătățirea situației infractorilor și eliberarea de locuri în penitenciare, dar poartă prea puțin grija condițiilor din spitalele din România.

"Am găsit un salon dezafectat, cinci saloane de la masaj care au fost închise, în decembrie a fost închis și etajul 1, în condițiile în care pacienții bolnavi de cancer care se tratează aici ar avea nevoie de sprijin, iar medicii sunt nevoiți să le spună că nu sunt locuri. [...] Să reduci numărul paturilor în Cluj, în condițiile în care doar privind numărul bolnavilor de canceri situația se prezintă catastrofal, nu mai are nevoie de comentarii!", mai spune deputatul USR.


Ultimele Stiri
abonare newsletter