Sănătate

Ungureanu: Bătaie de joc sau neglijență criminală? Curtea Spitalului Județean Cluj, plină de gropi, pericol pentru bolnavi

Emanuel Ungureanu a postat un filmuleţ din curtea Spitalului Județean Cluj care este plin de gropi. “Am filmat în ce condiții trebuie să fie transportați pacienții care sunt mobilizați cu targa în curtea acestui spital”, spune deputatul.

“Ambulanțele care vin cu cazuri grave, inclusiv cu persoane lovite puternic în urma unor accidente rutiere, politraumatisme, trebuie să parcurgă drumul până la Unitatea de Primiri Urgențe prin niște gropi infernale. Situația este catastrofală și în partea de clădire care comunică cu Clinica Chirurgie I. Managerul Spitalului Județean Cluj Șușcă intră zilnic în această curte dar nu le vede...Rog public autoritățile locale și județene să se mobilizeze pentru acoperirea urgentă a acestor gropi care pun în pericol grav bolnavii transportați cu ambulanțele sau cu targa!”, a spus Emanuel Ungureanu.

Iată ce spunea Petru Şușcă într-un interviu din luna februarie: „Am reușit să evităm scenariul pacienților „plimbați” cu targa prin curtea spitalului”.


“Printre primele măsuri pe care le-am luat, împreună cu echipa de management, au constat în reducerea numărului de paturi și reorganizarea liniilor de gardă. Ambele decizii au fost luate în urma unei analize temeinice și atente a indicatorilor de performanță ai secțiilor. Deși la momentul respectiv au fost blamate, acum, patru ani mai târziu, s-a dovedit că măsurile au fost eficiente și și-au atins scopul. Am redus numărul de paturi de la1744 la 1542, am înființat linii de gardă la domiciliu de chirurgie plastică sau chirurgie vasculară, tocmai pentru a asigura competent și eficient asistența medicală de urgență a pacientului politraumatizat. Tot pentru asigurarea asistenței prompte în urgență, au fost achiziționate două computere tomograf de ultimă generație — unul pentru Complexul Neuro-psihiatrie și unul pentru UPU. Astfel, nu numai că am reușit să evităm scenariul pacienților „plimbați” cu targa prin curtea spitalului, dar am redus semnificativ timpii de așteptare, pentru pacienți, și costurile cu transportul pacienților la serviciile de ambulanță” – susținea Șușcă pentru siteul presalocala.com.

Ultimele Stiri
abonare newsletter