Sănătate

Pacienții cu limfom vor beneficia acum de o platformă online și de o aplicație mobilă

Asociația Bolnavilor cu Limfoame a organizat un eveniment, joi, 13 septembrie, la București, cu ocazia Zilei Internaționale a Limfomului.

Scopul evenimentului a fost lansarea unei noi platforme online și o aplicație mobilă pentru pacienții cu limfom. Principalele obiective ale platformei și ale aplicației sunt informarea pacienților corect din punct de vedere medical și crearea celei mai mari comunități de bolnavi cu limfom din România.

Platforma online www.asociatialimfom.ro conține informații structurate, verificate medical și mai multe secțiuni, printre care se regăsesc Forumul și secțiunea ,,Întreabă medicul”. Forumul a fost realizat pentru a uni pacienții, pentru a-i încuraja să-și împărtășească experiențele și pentru a putea interacționa ușor, astfel formându-se cea mai mare comunitate de pacienți cu limfom din România. În ceea ce privește secțiunea ,,Întreabă medicul”, cei diagnosticați au acces la sfaturi primite de la specialiști în hematologie. Mai mult decât atât, pe noua platformă se regăsește și o bază de date cu medici și spitale din fiecare județ, pentru ca fiecare bolnav să poată găsi rapid locul în care poate merge la consult.


Dacă intenționați să faceți o donație, aflați că aceasta poate fi realizată direct de pe platforma online, făcând click pe ,,Vrei sa ne sprijini?”.

Aplicația INFO Limfom este dedicată persoanelor cu limfoame, principalul ei avantaj fiind primirea notificărilor odată cu apariția unei noutăți pe platformă. De asemenea, aplicația este disponibilă pentru smartphone-urile cu Android, cât și cu cele cu sistem de operare iOS.


Asociația a fost înființată în 2008 și își propune să vină în sprijinul pacienților care suferă de limfom și leucemie prin creșterea nivelului de cunoștințe despre această boală pentru a recunoaște semnele și simptomele, ceea ce ar duce la o depistare timpurie a bolii și la posibilitatea începerii tratamentului la timp.

abonare newsletter