Sănătate

Cum să slăbeşti eficient după sărbători

Vă prezentăm o listă care conţine sfaturi şi sugestii de la experţi pentru a slăbi eficient după întâlnirea tradiţională de Paşte cu drobul, carnea, ouăle şi cozonacul cărora cu greu le putem rezista.

O cantitate mai mare de legume si fructe, in detrimentul altor mancaruri este de preferat O cantitate mai mare de legume si fructe, in detrimentul altor mancaruri este de preferat

Bea multă apă

Setea este adesea confundată cu senzaţia de foame, motiv pentru care este recomandat ca atunci când simţi nevoia de a ronţăi ceva să bei apă mai întâi.

Strecoară şi momente de răsfăţ

Dacă îţi permiţi să mănânci ce doreşti pentru două mese din 21, nu vei provoca o daună prea mare dietei şi te vei simţi mai puţin privat de plăceri.


Stabileşte obiective realiste

Pierderea a 500 de grame sau a unui kilogram pe săptămână este ceva realizabil. Cele mai bune programe de slăbit recomandă oprirea la primele 4,5 kilograme date jos şi menţinerea siluetei pentru şase luni înainte de trecerea la un alt nivel.

Mănâncă mai des

Persoanele care şi-au menţinut departe kilogramele în plus pentru ani buni mănâncă, de obicei, de cinci ori pe zi. Mesele uşoare şi frecvente îţi temperează apetitul, cresc nivelul de energie şi buna dispoziţie şi chiar îmbunătăţesc metabolismul, procesul de digestie arzând calorii.


Aşteaptă 10 minute

Unele studii arată că momentele de poftă durează, în medie, 10 minute. Astfel, înainte să dai curs dorinţei de ciocolată sau cartofi prăjiţi, aşteaptă aproximativ 10 minute, timp în care ai putea să bifezi o activitate pe care o aveai de făcut - şi să părăseşti poate bucătăria.


Mănâncă doar două treimi din porţie

Când iei masa în oraş, poţi să eviţi tentaţia de a lăsa farfuria goală dacă dai la o parte o treime din porţia servită. Această tehnică simplă poate însemna că renunţi la 500 de calorii pe zi.

Evită excesele de alcool

Alcoolul este o sursă de calorii. O bere de 0,330 litri conţine 150 de calorii, în timp ce un pahar de vin de 100 de mililitri are 85 de calorii. Cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cocktailurile-cremă, echivalente fiecare cu un desert. Sfatul cel mai simplu: dacă vrei să slăbeşti, bea doar apă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter