Sănătate

Doctorii Mihai Roman și Radu Fleacă, lectori la cel mai solicitat curs de ortopedie din țară

48 de tineri ortopezi din România și 5 medici din Republica Moldova și-au îmbunătățit cunoștințele în ortopedie în cadrul cursului “AO Trauma Course - Basic Principles of Fracture Management”.

În perioada 15-18 iunie, a avut loc la Timişoara cursul de bază de fixare a fracturilor “AO Trauma Course - Basic Principles of Fracture Management”, curs care este organizat de grupul AO România din care fac parte şi ortopezii sibieni dr. Mihai Roman şi dr. Radu Fleacă.

Cursul s-a derulat pe parcursul a trei zile şi a cuprins prelegeri, work-shopuri şi sesiuni de discuţii clinice. Au participat 48 de tineri ortopezi din toată ţara precum şi 5 medici din Republica Moldova. Medicii sibieni, dr. Mihai Roman şi dr. Radu Fleacă, fac parte din nucleul de bază de ortopezi care sunt implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestui curs. “Pentru noi este o onoare deosebită să participăm ca şi lectori la cel mai căutat curs de ortopedie din România. Chiar dacă presupune un sacrificiu personal, recompensa este pe măsură. Alături de mai tinerii noştri colegi învăţăm şi noi, contactul cu energia extraordinară pe care vârsta lor o aduce, ne stimulează şi ne motivează. Suntem pe un drum bun”, a declarat dr. Mihai Roman.


Lectori din țară și din străinătate

Dr. Mihai Roman şi Radu Fleacă sunt cadre universitare cu experienţă în cadrul disciplinei Ortopedie la Universitatea “Lucan Blaga” din Sibiu şi medici primari în specialitatea ortopedie-traumatologie cu nenumărate intervenţii chirurgicale la activ.

“Am decis să ne implicăm în această activitate educaţională de excepţie şi să oferim cunoștințele şi experienţa noastră colegilor mai tineri împreună cu încă 8 lectori români şi 3 lectori din străinătate (Ungaria, Grecia, Germania). Şi toţi o facem pro-bono, fără remuneraţie, strict din pasiune pentru meserie şi dorinţa de cunoaştere. Este cel mai solicitat curs din România - cele 48 de locuri s-au ocupat în circa 20 minute de la deschiderea înscrierilor. Şi asta în condiţiile în care cursul este foarte scump, logistica necesară desfăşurării acestuia fiind extrem de complexă. Cursul de anul acesta este prima parte a unui ciclu care cuprinde două etape: bază şi avansaţi”, a afirmat doctorul Roman.


Număr restrâns de ortopezi, în Fundația AO

AO România are în componenţă un număr restrâns de ortopezi şi are ca şi misiune îmbunătăţirea  îngrijirii pacienţilor cu afecţiuni musculoscheletale traumatice, prin cercetare, dezvoltare, educaţie şi promovarea calităţii  în tratamentul fracturilor.

“Fundaţia AO îşi are sediul în Elveţia şi este rezultatul muncii de pionerat al unui grup excepţional de ortopezi elveţieni care, în 1956, şi-au unit energiile pentru a crea o şcoală de ortopedie care să ofere o concepţie unitară şi coerentă asupra tratamentului fracturilor. Principiile AO, metodele de fixare precum şi tehnologia dezvoltate şi elaborate de acest grup, şi perfecţionate pe parcursul anilor, s-au impus peste tot în lume şi stau la baza tratamentului modern al fracturilor. Ceea ce completează viziunea extraordinară a acestora este modul în care au înţeles să disemineze învăţătura în întreaga lume. Au cuprins partea teoretică într-un volum de specialitate - îi putem spune biblie a traumatologiei osteoarticulare - şi au creat un format de curs extraordinar de bine închegat şi consistent, reprodus în majoritatea ţărilor lumii, prin care reuşesc să transmită noilor generaţii cunoștințele necesare”, a declarat dr. Mihai Roman.

Etichete: timisoara ortopedie
abonare newsletter