Sănătate

Doar 500 de doze de vaccin antigripal vor mai ajunge la Cluj

Medicii de familie clujeni au transmis că ar mai fie nevoie doar de 500 de doze de vaccin antigripal pentru a-şi trata pacienţii împotriva bolii de sezon.

Prima tranşă de vaccinuri antigripale a ajuns la Cluj abia în luna decembrie a anului trecut, cu toate că ele erau aşteptate din noiembrie. La vremea respectivă, pe raza judeţului au fost distribuite un număr de 12.500 de doze de vaccin împotriva bolii de sezon.

Din cele 12.500 de doze de vaccin, 11.335 au fost distribuite medicilor de familie, iar alte 1.165 au ajuns în unităţile spitaliceşti.


Conform conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, medicii de familie ar mai avea nevoie doar de 500 de doze de vaccin antigripal pentru a-şi trata pacienţii.

„Am trimis solicitare la Ministerul Sănătăţii prin care am mai cerut încă 500 de doze de vaccin antigripal. De atâtea doze au spus medicii de familie că ar mai avea nevoie şi atunci nu avea rost să comandăm mai multe, fiindcă rămâneam cu ele în depozit. Deocamdată nu ştim şi când ne vor fi distribuite”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, dr. Mihai Moisescu-Goia.


Reamintim faptul că vaccinurile antigripale gratuite sunt administrate persoanelor bolnave, vârstnicilor, gravidelor şi cadrelor medicale.

abonare newsletter