Sănătate

Arafat: Ministerul Sănătăţii alocă 5 milioane de lei pentru prevenirea morții subite

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a anunțat sâmbătă, că s-a alocat suma de 5 milioane de lei pentru finanțarea unei subacțiuni în cadrul programului de Infarct Miocardic Acut, de prevenire a morții subite, bani din care, pacienților cu probleme, le vor fi implantate dispozitive numite defibrilatoare cardiace.

Raed Arafat Raed Arafat

Centrele în care vor fi implicate deocamdată în această subacțiune de prevenire a morții subite vor fi în București — trei centre — și cele patru Institute de Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș, Iași, Timișoara și Cluj Napoca, scrie Agerpres.

“Am început ca program experimental acum trei ani programul de infarct, care a avut ca impact major reducerea mortalității cu aproximativ cu 50%, iar mortalitatea continuă să se mențină la circa 8% la sută, față de peste 13% cât a fost la început. Anul trecut am început cu extinderea ideii (...) A început să aibă rezultate pozitive, motiv pentru are îl vom continua și îl vom extinde. Va crește suma de la 17 la 20 de milioane de lei pe programul de infarct miocardic, iar pe ceea ce este prevenirea morții subite se alocă o sumă de 5 milioane de lei”, a declarat dr. Raed Arafat, într-o conferință de presă.

abonare newsletter