Sănătate

Arşinel va fi consultat de medici străini care vor veni la Cluj special pentru actor

O echipă de medici din Austria şi Italia va veni la Cluj pentru a stabili de ce simte rău Alexandru Arşinel după transplantul de rinichi. Actorul a fost reinternat astăzi la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Profesul Mihai Lucan de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj a declarat, luni, că Arşinel va fi consultat şi de medici străini, subliniind că deteriorarea stării sale nu ţine de transplant. Astfel, medici din Austria şi Italia vor sosi la Cluj special pentru actor pentru a se stabili care este motivul pentru care acesta se simte rău.

Potrivit Mediafax, Mihai Lucan a subliniat că deteriorarea stării de sănătate a actorului nu are legătură cu transplantul renal, ci cu stresul. Acelaşi lucru a lăsat să se înţeleagă şi colega de scenă a actorului, Stela Popescu. La rândul său, Alexandru Arşinel a afirmat zilele trecute că a fost supus unui stres mediatic foarte mare, cu precizarea că mediatizarea negativă a cazului său de transplant i-a cauzat o înrăutăţire a stării de sănătate.


În cursul zilei de luni, actorul a fost supus unor analize şi în funcţie de rezultatul acestora ar putea fi reinternat. Actorul va rămâne oricum câteva zile în spital deoarece analizele sunt complexe şi nu pot fi făcute într-o singură zi. “Domnul Arşinel este aşteptat, luni, pentru analize şi investigaţii medicale la ICUTR, după ce analizele efectuate de colegii de la «Carol Davilla» din Bucureşti au relevat o deteriorare a stării sale de sănătate, situaţie pe care actorul a pus-o pe seama stresului cauzat de mediatizarea negativă a cazului său de transplant. În funcţie de rezultatul analizelor, domnul Arşinel ar putea fi reinternat. Există şi posibilitatea ca, în urma rezultatelor analizelor, să i se schimbe medicaţia şi să se întoarcă la Bucureşti”, a spus pentru Mediafax Dan Luscalov, directorul executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Pe lângă setul de analize, Arşinel va fi consultat şi de un psiholog.

Ultimele Stiri
abonare newsletter