Sănătate

Primăvara te obosește? Ingredientele pentru a învinge insomnia, oboseala și iritabilitatea

Odată cu sosirea primăverii, afecțiuni precum insomnia, oboseala și iritabilitatea devin mai frecvente din cauza schimbărilor climatice și a adaptării la noile ritmuri de viață.

Dieta de primăvară pentru a învinge insomnia, oboseala și iritabilitatea. Foto: pexels.com Dieta de primăvară pentru a învinge insomnia, oboseala și iritabilitatea. Foto: pexels.com

 

 


Pentru a face față acestor probleme, o dietă echilibrată, bogată în alimente de sezon, poate oferi un mare sprijin. 

 


Nutriționistul Gemma Fabozzi propune o "dietă de primăvară" bazată pe produse tipice acestei perioade, cum ar fi căpșunile și sparanghelul, care ajută la contracararea iritabilității și la îmbunătățirea stării de bine psihofizice, notează Il Messagero.

CITEȘTE ȘI:
Dieta cu supă de oase. Slăbești 7 kilograme într-o lună, fără să-ți dai metabolismul peste cap.

Căpșunile, de exemplu, sunt utile pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, iod și brom, care ajută la menținerea stabilității dispoziției și susțin metabolismul.


Adio primăvară obositoare! Alimentele care te ajută să ai energie

Sparanghelul, bogat în minerale precum calciu, magneziu și zinc, este ideal pentru revigorarea organismului și susținerea sistemului imunitar. 

Expertul recomandă, de asemenea, consumul regulat de alimente bogate în apă și grăsimi bune, cum ar fi fructele uscate și măslinele, pentru a menține hidratarea și a contracara stresul oxidativ.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Dietă de post de o zi, cu 1.200 kcalorii. Slăbești fără înfometare.

Dieta Taniei Budi. La ce alimente a renunțat, pentru a arăta impecabil la 56 de ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter