Sănătate

Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă după ce s-a tratat acasă

Un bărbat de 41 de ani, din Sibiu, a murit din cauza rujeolei după ce s-a tratat acasă.

Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. S-a tratat acasă/Foto: pexels.com Un bărbat din Sibiu a murit de rujeolă. S-a tratat acasă/Foto: pexels.com

 

 


Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a anunţat, printr-un comunicat de presă, că un bărbat a murit de rujeolă după ce s-a tratat acasă, potrivit Presshub.ro

 


Astfel, deși simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: 
În Cluj crește numărul cazurilor de rujeolă. Scădere a numărului de infecții respiratorii în ultima săptămână.

„La scurt timp după internarea în spital, se constată apariţia unei erupţii cutanate, se suspicionează o boală eruptivă şi se solicită consult de Boli Infecţioase. În urma examinării se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu”, se arată în informarea publicată de DSP Sibiu.


Familia acestuia a solicitat însă externarea, pe propria răspundere, iar pacientul a plecat acasă, dar a revenit apoi câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, iar la scurt timp după aceasta a survenit decesul.

Citește continuarea articolului pe Presshub.ro


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

În Cluj crește numărul cazurilor de rujeolă. Scădere a numărului de infecții respiratorii în ultima săptămână.

abonare newsletter