Sănătate

Nu mai țineți roșiile în frigider! Locul neașteptat din bucătărie în care se păstrează proaspete și ferme.

Fructele și legumele sunt mereu pe lista de cumpărături a fiecărei persoane preocupate de un stil de viață sănătos. După ce le cumperi devine firească preocuparea pentru depozitarea și păstrarea acestora în condiții care să ne permită să le consumăm o perioadă cât mai lungă.

Unde ar trebui să păstrezi roșiile. Atenție: NU se depozitează în frigider! Unde ar trebui să păstrezi roșiile. Atenție: NU se depozitează în frigider!

 

 


Păstrarea adecvată a legumelor va permite ca acestea să nu-și piardă calitățile nutritive. Din acest material vei afla mai multe despre modul în care ar trebui păstrate roșiile.

 


Roșiile sunt fructe delicate (da, sunt fructe, nu legume, cum probabil ai crezut multă vreme) și necesită o atenție specială în ceea ce privește modul de depozitare. Chiar dacă păstrarea roșiilor în frigider ar părea că are sens, mediul de depozitare are consecințe directe asupra gustului și texturii acestora. 

Unde păstrezi roșiile

Depinde în mare măsură de stadiul de coacere a roșiilor. Cele care sunt încă necoapte sau verzi nu ar trebui niciodată să fie ținute la frigider. Temperatura scăzută împiedică procesul natural de coacere, ceea ce duce la pierderea aromei și la o consistență mai moale și apoasă a fructului. 


Astfel, roșiile care sunt încă verzi sau prea puțin coapte ar trebui păstrate la... Citește AICI continuarea articolului: Unde mai exact ar trebui să ții roșiile! Atenție: NU se depozitează în frigider!

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tu ai văzut eticheta? Ce conțin, de fapt, chifteluțele vegetale din Kaufland.

Ultimele Stiri
abonare newsletter