Sănătate

Veste bună! Scade numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii, la Cluj.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj (DSP) Mihai Moisescu Goia spune că la nivelul județului nostru, în ultimele două săptămâni, s-a înregistrat un trend descendent în privința cazurilor de gripă și viroze respiratorii.

Scade numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii, la Cluj  Foto: pixabay.com Scade numărul cazurilor de gripă și viroze respiratorii, la Cluj Foto: pixabay.com

 

 


„În ultima săptămână, a șaptea de supraveghere, s-a înregistrat un număr mai mic de viroze respiratorii, pneumonii și cazuri de gripă, ceea ce arată că avem o curbă descendentă. Astfel, la gripă, avem un număr de 481 de cazuri diagnosticate clinico-epidemiologic față de 911 săptămâna trecută sau 953 înainte cu două săptămâni. În ce privește virozele respiratorii la nivelul județului Cluj, este tot așa o scădere 4111 cazuri în această săptămână față de 4984 săptămâna anterioară. La fel, scădere este și la pneumonii, însă mult mai mică – 629 de cazuri față de 755 cu două săptămâni în urmă. 

Sperăm să ne menținem în acest trend descendent al morbidității prin gripe și viroze respiratorii însă ar fi de dorit în continuare ca aceia care sunt în grupele de risc să se programeze la medicul de familie și să urmeze procedura de vaccinare. Vestea bună este că se înregistrează a doua săptămână pentru virozele respiratorii și gripe o curbă descendentă și ne dorim să se mențină această scădere a cazurilor, ceea ce ar duce la și la o reducere a presiunii atât pe rețeaua de asistență medicală primară cât și pe unitățile de primire urgențe. Starea de alertă epidemiologică se menține la cazurile de gripă, trebuie să îndeplinim mai multe condiții pentru ca Ministerul Sănătății să ridice aceastăî stare de alertă”, a spus Mihai Moisescu Goia, pentru monitorulcj.ro 


 


Vă reamintim că, la începutul lunii februarie Ministrul Sănătăţii anunța că s-a luat decizia declarării stării de alertă epidemiologică în urma înregistrării, timp de trei săptămâni consecutiv, a numărului mare de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii).

Reprezentanții Ministerului precizau atunci că această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

14 decese cauzate de gripă, în doar o săptămână. Clujul, în topul județelor cu cele mai multe cazuri.

Directorul DSP Cluj Mihai Moisescu, despre epidemia de gripă: „La nivelul județului Cluj, ne încadrăm în evoluția naturală înregistrată și la nivel național”

Institutul de Sănătate Publică: „Putem vorbi de o alertă epidemiologică” de gripă. Peste 1.000 de cazuri, doar la Cluj.

abonare newsletter