Sănătate

Patru pași de aplicat pentru un păr plin de viață în sezonul rece (P)

Odată cu intrarea în sezonul rece, din cauza modificărilor de temperatură, rutina de îngrijire a părului trebuie adaptată. Toamna și iarna este important să pui accentul pe hidratare, revitalizare și protecție contra factorilor externi (poluare, ger, radiații UV etc) care pot agresa sănătatea firului de păr, dar și a scalpului.

În lunile friguroase scalpul nostru poate secreta mai mult sebum, iar părul poate avea un aspect tern, posibil afectat după expunerea prelungită la razele soarelui și la căldura excesivă din timpul verii. Am inclus, în rândurile de mai jos, patru pași simpli, dar eficienți, care îi pot conferi părului tău un boost de strălucire și îi pot spori sănătatea.

Începe prin a-ți îngriji scalpul


Protejarea structurii firului de păr, dar și felul cum abordezi sănătatea scalpului, pot ajuta firul de păr să devină mai puternic și mai des. Dacă ți se pare că se îngrașă repede și vezi rădăcinile încărcate de sebum la nici o zi de la spălare, aplică înainte de șamponare o mască cu efect detoxifiant și exfoliant pentru scalp. Masează bine produsul pe scalp, folosind mișcări circulare, pentru stimularea circulației sangvine, iar apoi limpezește foarte bine părul. Curăță-l apoi cu un șampon care să conțină ingrediente benefice pentru păr, cum ar fi peptidele – acești aminoacizi au capacitatea de a hrăni scalpul și de a îngroșa firele de păr existente. Optează pentru Șamponul Densificare Multi-Peptide de la Farmec, care are acțiune duală: întărește firul de păr și menține scalpul sănătos. 

Răsfață-ți întreaga podoabă capilară


Hair-stiliștii recomandă să șamponezi părul de două ori consecutiv – prima tură este pentru a elimina impuritățile din păr, clătești bine-bine, iar a doua pentru a-l curăța perfect. Nu ieși din duș fără să aplici un balsam, o mască sau un tratament. Acest tip de produse post-șamponare au rolul de a reda strălucirea unui păr tern, de a restabili sănătatea părului fragilizat și de a-l ajuta să crească sănătos. Indiferent dacă alegi balsamul, masca sau tratamentul, cele trei produse trebuie folosite treptat, câte unul la fiecare spălare. Folosește o dată pe săptămână Masca Intensiv Regenerantă Cu Petroleum de la Farmec, care are efect regenerant, datorită ingredientelor precum Petroleum, Keratină lichidă și vitamine. 

Protejează lungimile părului


Ustensilele de styling precum placa de păr și ondulatorul pot fi folosite, însă cu moderație și, foarte important, împreună cu produse care oferă protecție termică. Mai mult, spun specialiștii, adaptează căldura acestor dispozitive de coafat conform texturii părului tău – dacă ai un fir de păr subțire, fragil, nu fixa placa sau ondulatorul la mai mult de 180 de grade. După ce ai absorbit excesul de apă cu un prosop, după duș, pulverizează pe lungimea părului spray-ul termoprotector cu keratină de la Farmec și abia apoi usucă părul cu un foehn. Spray-ul conține Aloe Vera și Provitamina B5, două ingrediente care previn distrugerea termică a părului și care mențin hidratarea firului de păr. După ce ai uscat și stilizat părul, ia 2-3 picături din uleiul hidratant cu argan de la Farmec
și masează-le câteva secunde între palme, pentru a-i potența efectul. Aplică pe vârful părului, evitând rădăcinile. Ingredientele sale hrănitoare previn despicarea vârfurilor, hidratează puternic părul uscat și disciplinează firele rebele. În final, părul va fi mai ușor de gestionat și se va simți catifelat la atingere.  

Profită de câteva trucuri rapide, potrivite oricărui tip de păr


O soluție pentru un scalp cu tendință de îngrășare, dar în același timp și pentru părul fin, lipsit de volum este șamponul uscat. Acest produs elimină excesul de sebum, conferă volum care durează și textură pe lungimi și prelungește durata între două spălări. Poți alege unul sub formă de pudră sau un spray, așa cum este șamponul uscat cu efect condiționant de la Farmec. 


Acesta nu lasă peliculă albă odată pulverizat și este ușor de folosit – masează scalpul cu degetele (fără să îl zgârii cu unghiile!) și periază părul pentru a distribui produsul și pe lungimi. Utilizează șamponul uscat o dată sau de două ori pe săptămână. Dacă te confrunți cu mătreața sau cu dermatita seboreică pe scalp, evită acest tip de produs și alege un șampon antimătreață cu ichtiol (provitamina B5 și complexul de extracte vegetale calmează iritațiile scalpului și echilibrează producția de sebum).


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter