Sănătate

Preţul URIAȘ la care ar putea ajunge un pachet de ţigări. Cine cere SCUMPIRI IMENSE la țigări?

Prețul unui pachet de țigări ar putea ajunge la o sumă uriașă. Motivul, țigările ar trebui să devină semnificativ mai scumpe pentru a acoperi costurile anuale ale poblemelor de sănătate cauzate de fumat.

Mai multe țigări consumate/ Foto: pixabay.com Mai multe țigări consumate/ Foto: pixabay.com

 

 


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) este îngrijorată de dependența de nicotină din Germania și de măsurile insuficiente luate de guvern împotriva acesteia. Conform OMS, țigările ar trebui să devină semnificativ mai scumpe pentru a acoperi costurile anuale ale daunelor de sănătate cauzate de fumat.

 


Rüdiger Krech, directorul departamentului de promovare a sănătății din cadrul OMS, are și o sugestie concretă: 23 de euro pe pachet! Conform ziarului bild.de, Krech estimează costurile anuale de asistență medicală în țara vecină la 97 de miliarde de euro. Cu toate acestea, doar 15 miliarde de euro ar fi colectate din taxa pe tutun.

CITEȘTE ȘI:
Sancțiuni dure pentru magazinele care vând ţigări şi băuturi alcoolice MINORILOR. Amenzile ajung până la 20.000 de lei

Germania, o problemă în Europa

De altfel, un pachet de țigări în Irlanda costă mai mult de 15 euro. Țara este considerată, de asemenea, un model în lupta împotriva dependenței de nicotină și ocupă primul loc în ceea ce privește „Tobacco Control Scale”, care reflectă implementarea controlului legal al tutunului în 37 de țări europene. Germania este considerată o problemă, situându-se pe locul 34.


Austria ocupă locul 26. Cu toate acestea, OMS observă cu critică că prețurile și taxele sunt prea mici. Astfel, o cerință similară celei pentru Germania ar putea fi aplicată și Austria.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Peste 7.500 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite într-o cameră secretă. FOTO

Etichete: tigari fumat germania oms
abonare newsletter