Sănătate

Ciolacu îi cere lui Rafila „schimbări profunde” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Rafila: „Este un drum, nu este o decizie”

​Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut, joi, în debutul şedinţei de Guvern, ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să gândească ”schimbări profunde” la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: Alexandru Rafila - Facebook Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă/ Foto: Alexandru Rafila - Facebook

 

 


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu a auzit „niciun moment” despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 


„Am auzit afirmaţia domnului prim ministru. Am văzut că în presă a apărut cu totul altceva. Eu nu am auzit niciun moment despre desfiinţarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Aşa apăruse ştirea. Da, trebuie să discutăm despre modul de organizare a serviciilor sau de decontare a serviciilor şi opinia mea este că întotdeauna concurenţa este binevenită. De exemplu, în Israel există patru case de asigurări de sănătate, toate sunt publice, nu sunt case private. O astfel de situaţie concurenţială poate duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale. Discutăm despre chestiuni de principiu, nu discutăm despre amănunte. Ieri mi-a cerut soluţie public. Noi avem pregătite diverse variante şi asta este o decizie care necesită multe acte normative şi nu numai asta, ci şi multă muncă şi profesionalism. Este un drum, nu este o decizie”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE ȘI:
Planul național de combatere a cancerului ar putea fi adoptat la următoarea ședință de Guvern
Ministrul Sănătății, acuzat că știa de azilele groazei. Ungureanu: „Rafila a știut de atrocitățile din aziluri și nu a făcut nimic!”

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, să demareze elaborarea unor norme care să aibă ca obiectiv „schimbări profunde” la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, subliniind că este nevoie de un nou mod de lucru, bazat pe „eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”.


„Domnule ministru, profit de ocazie să vă solicit să începem să facem schimbări profunde şi la nivelul Casei Naţionale de Sănătate. Cred că este nevoie de o structură nouă şi mai ales de un nou mod de lucru, bazat în primul rând pe eficienţă şi responsabilitate faţă de banii contribuabililor”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, în cadrul şedinţei de Guvern. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Spitalul Regional Cluj nu va fi funcțional în 2027. Alexandru Rafila: „Probabil cel de la Iaşi va fi gata primul”

„Meciul” dintre Emanuel Ungureanu și Alexandru Rafila a ajuns la alt nivel. Deputatul a depus plângere la DNA împotriva ministrului Sănătății

Ultimele Stiri
abonare newsletter