Sănătate

Sfaturi pentru îngrijirea mâinilor în perioada iernii (P)

Mâinile au nevoie de îngrijire constantă, în special în perioada iernii, când pielea tinde să devină mai uscată odată cu scăderea temperaturilor.

Iar vântul, tranzițiile bruște între frigul de afară și aerul cald din interior și apa fierbinte cu care le spălăm adesea în sezonul rece, deteriorează stratul protector al pielii. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de mâinile uscate în această perioadă: 

Ai grijă de unghiile tale


La fel ca pielea noastră, unghiile devin mai sensibile odată cu scăderea temperaturilor, iar un ulei pentru cuticule va face diferența, deoarece pătrunde în straturile profunde ale pielii și oferă un plus de hidratare. Un produs potrivit este Uleiul pentru Cuticule Farmec, care emoliază și hrănește unghiile datorită conținutului bogat de vitamina A și uleiuri naturale vegetale. 

Poartă mănuși


Chiar dacă nu întotdeauna ni se pare frig afară, mâinile noastre resimt schimbările de temperatură, așa că protejează-le purtând mănuși. Indicat este ca materialul să fie din lână sau bumbac, astfel încât să nu permită frigului să pătrundă, iar mâinile să respire, fără să își piardă hidratarea.   

Folosește o cremă hidratantă 


Utilizarea regulată a unei creme de mâini pentru pielea uscată este esențială în condițiile de frig din lunile de iarnă, în special după ce te-ai spălat pe mâini, pentru a restabili nivelul de hidratare. Produsele pe bază de glicerină sunt soluția perfectă. Acest ingredient are efecte emoliente, ajută la ameliorarea iritațiilor și îmbunătățește textura pielii descuamate. Glicerina rămâne componenta de bază în formula cremelor de mâini din gama Farmec. Pentru fiecare tip de piele și nevoie, celelalte creme de mâini Farmec au o formulă pe bază de: ceai verde cu SPF 10, ulei de argan pentru îngrijirea unghiilor, aloe vera pentru o absorbție rapidă și gălbenele, cu efect reparator. La acestea, se adaugă două balsamuri de mâni, soluția ideală de ținut la îndemână pe birou sau pe masa de toaletă.


Anul acesta, brandul Farmec a fost relansat și vine cu un design modern și o gamă structurată de produse de îngrijire de bază pentru întreaga familie, totul sub conceptul „Farmecul se cultivă în familie. Din generație în generație”. Produsele oferă soluții complete pentru nevoile de bază ale tenului, mâinilor și picioarelor și susțin mai departe cultivarea unor ritualuri de îngrijire sănătoase în familie.

abonare newsletter