Politică

Susţinere PCM în Transilvania pentru Guvernul Ungariei

<p>Partidul Civic Maghiar (PCM) va organiza pe 21 ianuarie o serie de manifestaţii de solidaritate cu Guvernul Ungariei în mai multe oraşe din Transilvania, a anunţat ieri preşedintele formaţiunii, Szasz Jeno.</p>

 

Potrivit lui Szasz, acţiunea de solidaritate cu Guvernul ungar va începe la ora 17, în acelaşi timp cu mitingul organizat de partidul FIDESZ la Budapesta, ca o contramanifestaţie la acţiunile opoziţiei din Ungaria. „E o manifestaţie de solidaritate faţă de Guvernul maghiar în această perioadă grea şi datorită faptului că se va ţine la Budapesta, noi, PCM, tocmai pentru că Guvernul actual a făcut paşi importanţi pentru comunităţile maghiare care trăiesc în afara graniţelor Ungariei, organizăm şi noi câteva manifestaţii de solidaritate. Vrem să încurajăm şi noi, prin metodele noastre, Guvernul maghiar“, a declarat Szasz Jeno, citat de Agerpres.


El a mai spus că astfel de acţiuni vor fi organizate la Târgu Mureş, Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Sfântu Gheorghe, Baraolt, Târgu Secuiesc, dar se discută despre organizarea unor manifestaţii de susţinere a Guvernului ungar şi la Cluj-Napoca şi Oradea.

abonare newsletter