Politică

Parteneriat pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/25_ziua/02 conferinta presedinte consiliu judetean alin tise rp 2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean (CJ) Cluj doreşte o asociere cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Primăria Floreşti pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă.</p>

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pentru construirea spitalului este nevoie atât de fonduri din partea administraţiei, cât şi din partea unui potenţial investitor.

„Am discutat cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Primăria Floreşti încheierea unui parteneriat public între cele trei instituţii, împreună cu ministerul, tocmai pentru a avea şanse mai mari să începem construirea acestui spital. Spitalul regional de urgenţă va fi construit în parteneriat public-privat, el are o valoare de aproximativ 150 de milioane de euro şi sperăm ca până în vară, împreună cu primăriile şi cu bugetul pe care îl vom aloca fiecare instituţie, să reuşim să începem acest obiectiv important care este un obiectiv restant al acestui mandat de patru ani”, a precizat Alin Tişe.

Preşedintele CJ Cluj a mai spus că până acum s-a vorbit foarte mult de spitalul regional, însă nu s-a vorbit şi de banii necesari construirii acestuia. De altfel, a adăugat Tişe, în lege nu se precizează cum va fi administrat respectivul spital şi, implicit, cum vor putea să-şi recupereze banii eventualii investitori.

abonare newsletter