Politică

Antonescu: În cursul acestei zile va fi prezentat calendarul de suspendare a preşedintelui

<p>Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la începutul şedinţei USL, că în cursul acestei zile va fi prezentat calendarul demersului de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, informează Agerpres.</p>


„Noi am comunicat foarte clar ce se întâmplă cu acel document (privind suspendarea preşedintelui - n.r.) şi el îşi urmează cursul, precum şi dezvoltările din jurul acelui document. Cred că am spus destul de clar la sfârşitul anului trecut. Anunţăm azi un calendar destul de complet în care aceste elemente îşi vor găsi locul”, a spus Antonescu.

El s-a referit şi la posibilitatea iniţierii unei noi moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Boc, în situaţia în care acesta îşi va angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe noua lege a Sănătăţii.

„Vom discuta toate aceste lucruri şi vi le vom aduce la cunoştinţă. Suntem în schema aproape automată pe care o cunoaşteţi. Dacă şi pe acestă lege Guvernul va face angajare de răspundere, probabil că vom face încă o dată şi noi moţiune de cenzură. Nu mai avem Parlament, avem acest mod al angajării de răspundere şi moţiunea de cenzură”, a explicat liderul liberal.

Legat de subiectul noii legi a Sănătăţii, Crin Antonescu a susţinut că guvernanţii României ar trebui să ia un exemplu de la subsecretarul de stat Raed Arafat.

„Despre noua lege a Sănătăţii a vorbit foarte clar, foarte sugestiv, un om pe care cred că îl respectăm cu toţii pentru profesionalismul şi integritatea lui, Raed Arafat. N-aş adăuga nimic. Traian Băsescu l-a criticat pe Raed Arafat. Eu cred, însă, că toţi cei care guvernează şi vor guverna România pot lua de la Raed Arafat, nu de la Traian Băsescu, exemplu din toate punctele de vedere şi e foarte sugestiv faptul că, în guvernele României, acest om a dovedit mai mult devotament şi la urma urmelor mai mult patriotism în această ţară”, a conchis preşedintele PNL.

 

abonare newsletter