Politică

Dîncu, întâlnire cu ambasadorul Israelului pentru îmbunătățirea cooperării militare

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, cu care a discutat principalele repere ale cooperării militare bilaterale.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, cu care a discutat principalele repere ale cooperării militare bilaterale Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut miercuri o întrevedere cu ambasadorul Statului Israel în România, David Saranga, cu care a discutat principalele repere ale cooperării militare bilaterale

 

 


În cadrul întâlnirii, au fost abordate modalităţile de sporire a colaborării între cele două state în domeniu, precum şi temele de actualitate de pe agenda curentă de securitate în zona Orientului Mijlociu şi a regiunii Mării Negre.

 


Ministrul Dîncu a exprimat aprecierea pentru colaborarea constantă între cele două state în domeniul apărării, inclusiv în privinţa modernizării forţelor armate române.

El a evidenţiat importanţa continuării participării militarilor români şi israelieni la exerciţii bilaterale şi în context multinaţional, în vederea creşterii interoperabilităţii între cele două armate.


„M-am bucurat să primesc, astăzi, vizita președintelui executiv emerit al Consiliului Atlantic Atlantic Council Executive Chairman Emeritus, generalul (r) James L. Jones. 

Am discutat cu generalul (r) James L. Jones, fost consilier pe probleme de securitate națională al președintelui Barack Obama, despre provocările actualului mediu de securitate din regiunea Mării Negre, dar și aspecte privind dezvoltarea mobilității militare, în linie cu evoluțiile din cadrul NATO și al Uniunii Europene și a oportunităților oferite de noile tehnologii, în special tehnologia 5G. 


Am transmis generalului James L. Jones că apreciez în mod deosebit consistența relației de cooperare dintre Ministerul Apărării Naționale și Consiliul Atlantic, concretizată în diversele conferințe, seminarii și ateliere de lucru, desfășurate în cursul anului trecut, cu participarea  unor experți și membri marcanți ai mediului academic, din domeniul securității și apărării”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Evocând provocările suplimentare la adresa securităţii determinate de actualul context pandemic, ministrul a evidenţiat importanţa aprofundării cooperării în domeniile apărării cibernetice şi a medicinei militare, se precizează în comunicat.


Cei doi oficiali au subliniat importanţa menţinerii unui dialog bilateral constant, în vederea continuării implementării proiectelor comune în domeniul Apărării.

„Nu în ultimul rând am făcut o trecere în revistă a eforturilor României în combaterea actualelor amenințări neconvenționale, precum și progresele înregistrate în direcția îmbunătățirii interoperabilității în cadrul NATO și UE, pe linia mobilității militare, dar și în cadrul Inițiativei celor 3 Mări”, a mai arătat ministrul Vasile Dîncu.

CITEȘTE ȘI:

Vasile Dîncu: „Vom fi parte a soluției NATO la o posibilă agresiune a Rusiei”

abonare newsletter