Politică

Harta secțiilor de votare din străinătate. Unde poți vota la alegerile parlamentare 2020 dacă nu ești în țară?

Alegeri parlamentare 2020. A fost lansată harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate. Află unde poți vota dacă nu ești în țară la alegeri.

 

 


Alegeri parlamentare 2020. Ministerul Afacerilor Externe a lansat o hartă interactivă joi, 3 decembrie, pe care dacă o accesezi poți să identifici secțiile de votare disponibile în țările din străintătate.

 


La alegerile parlamentare 2020 și cetățenii români plecați în străinătate vor putea să voteze. În cazul în care o secție de votare va fi schimbată, harta va fi modificată pentru a pune la dispoziție informații în timp real votanților, relatează mediafax.ro.

Astfel, prin această hartă interactivă, votanții români plecați în străinătate vor putea să identifice secțiile din apropierea lor.


În afara țării, alegerile parlamentare 2020 vor fi organizate pe 5 și 6 decembrie, între orele 07:00 și 21:00, ora locală.

Harta interactivă care arată secțiile de votare la alegerile parlamentare 2020 poate fi accesată aici.


Pe lângă acest lucru, cetățenii români din străinătate vor avea la dispoziție o linie telefonică la care pot suna pentru informații: 004 021 431 2065.

Tariful este normal, iar linia telefonică este disponibilă nonstop în perioada 3 decembrie, de la ora 08:00, și 7 decembrie, până la ora 20:00.


Informații privind condițiile de exercitare a dreptului la vot și alte detalii privind procesul de votare se pot găsi în Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate.

CITEȘTE ȘI:

Alegeri parlamentare 2020. Cum poți vota dacă nu ai domiciliu în orașul în care te afli?

 

Care sunt candidații clujeni pentru alegerile parlamentare 2020? Pe cine poți vota pe 6 decembrie

 

abonare newsletter