Politică

Alegeri parlamentare 2020. Cum poți vota dacă nu ai domiciliu în orașul în care te afli?

Românii pot vota la alegerile parlamentare 2020, chiar dacă nu se află în orașul de domiciliu, doar cu anumite condiții.

 

 


Oamenii pot ieși la vot în alte localități pe data de 6 decembrie, doar dacă au o viză de flotant în localitatea în care se află. De asemenea, alegătorii au posibilitatea de a vota fără să dețină o viză de flotant, dacă localitate în care se află este în județul de reședință. În toate aceste situații, votanții vor fi trecuți pe listele electorale suplimentare.

Potrivit art. 51 alin. 2 din Legea 208/2015, pe listele electorale suplimentare vor fi trecute:

-persoanele care merg la vot și dovedesc că au domiciliul sau reședința pe raza secției de votare respective, însă au fost omise din diverse din lista electorală permanentă


-persoanele care se prezintă la vot și dovedesc că au reședința pe raza secției de votare respective, însă nu au făcut cereri de înscriere în Registrul Electoral cu adresa de reședință

-persoanele care în ziua votării se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde își au domiciliul sau reședința și care fac dovadă că au domiciliul sau reședința pe raza circumscripției electorale în care se află secția de votare respectivă.


Duminică, 6 decembrie, au loc alegerile parlamentare 2020 sub condiții de pandemie. Măsurile sanitare care s-au implementat la alegerile locale, vor fi și de această dată, iar oamenii care se află în orașe carantinate, vor avea dreptul să iasă la vot. Secțiile de votare din țară vor fi deschise în intervalul orar 07:00-21:00.

CITEȘTE ȘI:


Care sunt candidații clujeni pentru alegerile parlamentare 2020? Pe cine poți vota pe 6 decembrie

Comunitățile de români din diaspora vor putea vota două zile la rând la alegerile parlamentare din decembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter