Politică

Boc, despre demisiile din Parlament, din cauza pensiilor speciale: „Un praf în ochi pentru cei care nu știu lege”

Primarul Emil Boc a spus despre demisiile în bloc din Parlament pentru renunțarea la pensia specială că este un gest „de imagine”, „un praf în ochi pentru cei care nu cunosc sistemul”.

 

 


Emil Boc a declarat că, în timpul mandatului său de premier a eliminat pensiile speciale, acestea fiind însă reintroduse și chiar majorate. Edilul este de părere că demisiile în bloc din Parlament, anunțate de PSD și USR sunt un joc de imagine și că singura soluție reală este un vot în parlament pentru eliminarea acestora.

 


„Cât am fost la guvernare, nu am tăiat pensiile speciale, le-am eliminat. Nu m-am sfiit să mă duc cu un proiect de asumare a răspunderii pentru a elimina pensiile speciale din sistemul legislativ românesc. După aceea, au venit «băieții veseli» și le-au pus la loc, ba mai mult, le-au multiplicat. Acum tot acest joc de gleznă care se face este pur și simplu de imagine, atât din partea PSD-ului, cât și din partea USR-ului. Că ne dăm demisia de pe o zi pe alta, asta nu rezolvă problema. Este un praf în ochi pentru cei care nu știu lege și nu cunosc sistemul. Soluția este vot în parlament pentru eliminare din lege a acestor pensii, dacă se dorește. Dacă nu, toți cei care vorbesc, nu au niciun fel de intenție de a scăpa de ele, ci doar de a mai câștiga timp ca să treacă alegerile și să spună «noi ne facem că muncim, voi vă faceți că ne înțelegeți».

Dacă vrei să fii corect cu România și cu pensionarii în ansamblu, aceasta este soluția. Eliminarea pensiilor speciale este o chestie de justiție socială, o chestie de corectitudine. Sper ca viitorul guvern, în jurul PNL-ului, să taie din nou acest nod gordian și să pună sistemul în ordine”, a declarat primarul Emil Boc la un post local de radio.


CITEȘTE ȘI

Toți parlamentarii USR își vor prezenta marți demisia pentru a nu beneficia de pensie specială. Barna: „Pensie specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți”

Ultimele Stiri
abonare newsletter