Politică

PNL va împărți puterea cu UDMR la Cluj-Napoca. Incertitudine în Consiliul Județean

Primarul Emil Boc a declarat că dorește menținerea colaborării cu UDMR în administrația locală.

PNL va împărți puterea cu UDMR la Cluj-Napoca. Incertitudine privind Consiliul Județean PNL va împărți puterea cu UDMR la Cluj-Napoca. Incertitudine privind Consiliul Județean

 

 


Primarul reales al Clujului spune că dorește menținerea parteneriatului cu UDMR, arătând însă că decizia este a partidului.

 


„Prima mea opțiune este de a continua acest parteneriat, pe care îl avem din 2004. Evident, că politic vom discuta când vom avea toate rezultatele finale, dar ca primar am spus că în acest oraș toată lumea trebuie să se simtă ca acasă. Colaborarea cu UDMR a fost o cheie a menținerii unui echilibru în Cluj-Napoca și consider că acest oraș este al tuturor, indiferent de etnie. Din punctul meu de vedere, este prima opțiune, dar decizia nu îmi aparține mie în final. Eu nu uit faptul că în 2012 când nu aveam majoritate, cei de la UDMR au optat să vină lângă mine”, a declarat Emil Boc, într-o conferință de presă.

La rândul său, candidatul USR-Plus la funcția de primar, Emanuel Ungureanu, a declarat că Alianța nu dorește să propună un consilier pentru funcția de viceprimar.


„Nu, nu cred că este cazul. Vocile distincte sunt foarte bune. Dacă este un proiect bun, îi dăm votul, dacă nu, nu”, a declarat Ungureanu.

PNL speră să obțină majoritate în Consiliul Județean

Întrebat dacă, la nivelul administrației județene, PNL dorește continuarea colaborării cu UDMR, Alin Tișe a declarat că acest lucru va fi analizat după aflarea rezultatelor finale, adăugând însă că sunt mai multe opțiuni în ceea ce privește parteneriatele din consiliul județean.


„La consiliul județean așteptăm să se confirme numărătoarea finală și în momentul în care vom vedea exact dacă avem sau nu majoritate, vom analiza. Am avut o colaborare bună cu UDMR și cu domnul Vakar în mandatul trecut, însă așteptăm în continuare rezultatele. Din punctul nostru de vedere, avem opțiuni diverse la nivelul consiliului județean”, a declarat Alin Tișe, președintele reales al Consilului Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI


Emil Boc, mesaj după alegeri: „Clujenilor care m-au inventat și reinventat politic le datorez tot ceea ce sunt și tot ceea ce fac”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter