Politică

Prof. Aurel Codoban: „Alexandru Cordoș este un om de echipă foarte bun, capabil să construiască”

Societatea dezbinată și pusă la încercare de astăzi are nevoie de o persoană care poate uni, iar Alexandru Cordoș, candidatul PSD la Consiliul Județean Cluj poate realiza acest lucru, consideră profesorul Aurel Codoban.

Foto: Facebook Foto: Facebook

 

 


Profesorul și filosoful clujean Aurel Codoban arată că l-a cunoscut Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj și candidatul partidului la șefia Consiliului Județean Cluj, în cadrul Facultății de Drept a Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, unde Cordoș a reușit să îi reunească pe studenți într-un cerc științific.

 


„Eu l-am cunoscut pe Alexandru Cordoș foarte târziu, atunci când dânsul s-a întors de la București la Cluj, la facultate. Mi se pare că a lucrat foarte bine cu studenții, este un om de echipă foarte bun și e capabil să construiască, să organizeze, să adune, să coalizeze, să condenseze oamenii. A făcut un cerc științific, i-a adunat pe studenți, a reușit să îi facă să fie o comunitate. E formidabil asta și a reușit să îi facă să se miște înspre acțiuni comune. E, prin urmare, un foarte bun om de echipă, un om constructiv, care merge pe valori pozitive, pe coeziune. Ceea ce își dorește este construcția, nu disoluția și acesta este într-adevăr un lucru remarcabil, în contextul țării noastre astăzi. Toată lumea trage să separe lucrurile, nu să le adune la un loc. De aceea, mi se pare că este semnificativ ceea ce face”, a declarat Aurel Codoban, pentru Monitorul de Cluj.

„Marea lipsă a politicii românești este această carență în ceea ce privește negocierea”

Profesorul consideră că o mare parte din activitatea aleșilor locali este negocierea cu ceilalți actori de pe scena politică, pentru realizarea de proiecte comune, benefice pentru întreaga comunitate, iar Cordoș este capabil să realizeze acest lucru.


„Eu cred că ceea ce este marea lipsă a politicii românești este această carență în ceea ce privește negocierea. Politica înseamnă, după părerea mea, negociere. Cred că domnul Cordoș este capabil să negocieze și negocierea este de importanță vitală pentru noi. Așa cum arată politica românească astăzi, mie mi se pare că este foarte deficitară, toată lumea se ceartă cu toată lumea. Nu pot exista proiecte comune dacă nu negociezi. Negocierea este singura șansă pentru o politică constructivă și cred că domnul Cordoș este capabil de negociere”, a adăugat Codoban.

Cordoș, „omul ca toți oamenii”

Codoban consideră Alexandru Cordoș este capabil să comunice cu cetățenii „mai bine decât oricare dintre politicienii pe care îi cunoaște la Cluj în momentul de față”.


„Mi se pare un om providențial, într-un fel, în clipa de față, pentru că este capabil să negocieze nu numai în interiorul partidului. E ceea ce e nevoie, pe mine m-a oripilat să îl aud pe „marele președinte” vorbind despre „ciuma roșie”. E un discurs propagandistic și instigator, dar nu funcționează într-o lume așezată, nu e Revoluția acum.Alexandru Cordoș are un limbaj adecvat pentru ceea ce este „omul ca toți oamenii”. Eu cred că dânsul poate vorbi foarte bine cu omul ca toți oamenii, mai bine decât oricare dintre politicienii pe care îi cunosc eu la Cluj în momentul de față”, a declarat Codoban.

 


CITEȘTE ȘI

Cordoș îi cere Prefectului emiterea ordinelor de încetare a mandatelor consilierilor locali ex-PSD

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter