Politică

PSD Cluj cere încetarea mandatului unui consilier județean trecut la PNL

Consilierul Județean PSD, Alin Popovici, ar putea rămâne fără mandat. PSD Cluj a depus o sesizare la Prefectură, după ce acesta și-a depus candidatura pentru un nou mandat din partea PNL.

Foto: Facebook Foto: Facebook

 

 


Partidul Social Democrat continuă lupta împotriva aleșilor care candidează la alegerile locale din 27 septembrie pe listele altor partide. După ce ieri, organizația PSD Cluj a depus o sesizare cu numele tuturor celor 13 primari care au fost aleși din partea PSD și candidează acum pe listele PartiduluI Național Liberal, astăzi, social-democrații au depus o nouă sesizare, de data aceasta pe numele consilierului județean Alin Popovici, patronul firmei Alis, după ce acesta apare pe lista candidaților PNL la Consiliul Județean.

 


„Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat continuă demersurile privind sesizarea prefectului cu privire la situația consilierului județean Alin Popoviciu, de încetare de drept a mandatului. În acest sens, ne-am adresat astăzi cu această solicitare Instituției Prefectului Județului Cluj”, se arată într-un comunicat al PSD Cluj.

Potrivit unor surse, Alin Popovici  a fost impus pe listele PNL de primarul din Turda, Cristian Matei, care a trecut la rândul său de la PSD la PNL.


Urmează sesizări și în cazul consilierilor locali „traseiști”

Alexandru Cordoș, președintele interimar al organizației PSD Cluj, a declarat că va depune sesizări și pentru consilierii locali din mai multe orașe și comune din Cluj, candidați pe listele altor partide pentru noi mandate.

„Demersul se înscrie în aceeași linie cu solicitarea de constatare a încetării mandatelor primarilor, din partea prefectului. Am cerut și vom cere acest lucru pentru mai multe persoane, mai mulți consilieri locali aflați în această situație, la solicitarea organizațiilor locale. Acestea mi-au solicitat să transmit prefectului datele respective și să cer încetarea mandatelor. Unele dintre sesizări le-am depus deja și altele urmează să fie depuse. Vorbim despre persoane care au intrat pe listele Partidului Social Democrat și care astăzi practic votează în această calitate, nemaiavând mandatul organizației respective de a mai vota într-un anumit mod sau de a susține sau nu anumite proiecte”, a declarat Cordoș, pentru Monitorul de Cluj.


Este vorba despre consilieri locali din Turda, Dej și din 10 comune clujene.

„Sunt câțiva consilieri locali de la Turda care se regăsesc pe listele lor, sunt consilieri de la Dej și într-un număr de aproximativ 10 comune din județ. În cursul zilei de astăzi urmează să comunicăm prefectului acest lucru”, a mai adăugat acesta.


 

CITEȘTE ȘI

13 primari PSD din Cluj, în pericol să rămână fără mandate. LISTA COMPLETĂ

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter