Politică

Europarlamentarul Corina Crețu a fost numit raportor al Comisiei pentru controlul bugetar

Corina Creţu a fost numită miercuri raportor al Comisiei pentru control bugetar din Parlamentul European în ce priveşte eificenţa utilizării de către statele membre a fondurilor UE disponibile prin intermediul Fondului de Solidaritate în cazul unor dezastre naturale.

Europarlamentarul Corina Crețu a fost numit raportor al Comisiei pentru controlul bugetar Europarlamentarul Corina Crețu a fost numit raportor al Comisiei pentru controlul bugetar

 

 


Ca și raportor, europarlamentarul Corina Crețu trebuie să verifice cât de eficient au fost utilizate fondurile, dar și cum, în contextul crezei de coronavirus, Uniunea Europeană poate să se asigure că acest fond va răspunde urgențelor majore din domeniul sănătății.

 


Acest fond de solidaritate a fost creat pentru a ajuta regiunile grav afectate din statele membre UE în caz de dezastre naturale. În anul 2002, fondul a fost folosit pentru evenimente precum inundaţii, incendii, cutremure, furtuni şi secetă.

Fondul de solidaritate este folosit în această perioadă de pandemie din cauza necesității urgente de a aborda criza de sănătate publică. Acesta a fost extins pentru a acoperi urgențele majore de sănătate publică.


Comisia CONT are obligația de a examina cât de eficent s-a cheltuit acest fond, dar și de a analiza modul în care bugetul poate fi controlat în situație de criză.

CITEȘTE ȘI:


PSD Cluj cere încetarea mandatului unui consilier județean trecut la PNL

 

Un fost ministru de Interne vrea DESFIINȚAREA Poliției Locale, un „instrument al primarilor”

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter