Politică

„Boc e SUPERPOPULAR, șansele sunt MICI!”, recunoaște Emanuel Ungureanu. De ce candidează deputatul la Primăria Cluj-Napoca?

Lupta pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca se anunță mai interesantă ca niciodată în această toamnă, cu doi candidați – Emil Boc și Emanuel Ungureanu – determinați să schimbe fața orașului.

„Boc e superpopular, șansele sunt mici!”, recunoaște Emanuel Ungureanu. De ce candidează deputatul USR la Primăria Cluj-Napoca? „Boc e superpopular, șansele sunt mici!”, recunoaște Emanuel Ungureanu. De ce candidează deputatul USR la Primăria Cluj-Napoca?

 

 


Candidatul PNL, Emil Boc, se bucură de o popularitate enormă în rândul clujenilor, aflându-se deja la al patrulea mandat de edil. Direcția bună în care a luat-o Clujul după epoca Gheorghe Funar (1992-2004) este cheia succesului pentru fostul prim-ministru, iar șansele să prindă încă patru ani la cârma Primăriei sunt extrem de mari. O recunoaște și candidatul Alianței USR-PLUS, Emanuel Ungureanu, care a mărturisit de ce a ales să intre în cursa pentru Primărie.

Clujul are nevoie de mine foarte mare și asta i-am spus și primarului care este în funcție, chiar de ziua mea. Are nevoie ca cineva să împingă o temă fundamentală: spitale noi. (...) În Cluj-Napoca, un oraș miliardar în euro, dacă luăm ultimii 15 ani, avem încă foarte multe lipsuri. Lumea spune că urlu, și nu e bine că Ungureanu urlă. (...) Eu trebuie să aduc pe agenda publică din Cluj un lucru semnificativ”, a declarat Ungureanu, într-o discuție cu jurnalistul clujean Sabin Gherman, fost candidat la rândul său la Primărie, în 2004.


Deputatul USR de Cluj a pomenit și de reconstrucția Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca”, unde „Regina Maria își priponea caii”, iar mamele își nasc acum copiii într-un fost grajd. „Pe de altă parte avem vopsit gardul, în zona centrală, asftalt peste asfalt, o imagine extraordinară a centrului, dar Spitalul Stanca este în centru!”, a recunoscut Ungureanu meritele administrației Boc, indicând însă și lipsurile.

„Toată lumea știe că Boc este simpatizat, șansele sunt mici!”

„Candidez la Primărie pentru că grupul din care fac parte mă împinge să duc teme pe care n-a fost în stare să le ducă nimeni. E un sacrificiu. Toată lumea știe că Boc e simpatizat, e superpopular, are un scor ca Kim Ir-sen. (...) L-ați auzit pe Boc în Consiliul Local spunând cu gura lui: «Ungureanu este o voce în sănătate», datorită muncii lui asfaltăm zonele care erau niște gropi prin care salvările intrau pe strada Clinicilor, acolo era o nebunie”, a continuat parlamentarul clujean, referindu-se la reabilitarea curților și căilor de acces în spitalele clujene.


Emanuel Ungureanu afirmă că „un oraș nu poate să trăiască cu circ”. El este de părere că, deși stadionul Cluj Arena și Sala Polivalentă BT Arena au fost investiții necesare pentru Cluj-Napoca, în majoritatea timpului, cetățenii acestui oraș – „cetatea” – au nevoie de spitale, care momentan sunt „pline și vechi”. „De ce faci tu stadion și sală polivalentă înainte, când oamenii nu au unde să meargă la spital?”, se întreabă candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca, care a lăudat investițiile administrației locale în zona centrală.

„Pe de o parte, centrul arată a Occident și toți turiștii, 600.000 vin pe an, zic «wow, ce fain e!», și chiar este decent și felicit Primăria că a făcut zona centrală, e foarte în regulă! Dar, noi trăim în cartiere, Mănășturul are 100.000 de oameni. Asta spun, iubește Clujul cu ochii deschiși, este un strigăt la adresa clujenilor, care îmi explică că nu ar trebui să îndrâznesc să vin să pun pe masă niște teme fundamentale. (...) Șansele sunt mici și știe toată lumea!”, a recunoscut Emanuel Ungureanu.


Emanuel Ungureanu: „Cum adică metrou la Cluj?! O prostie!”

Candidatul USR la Primăria Cluj-Napoca este de părere că, în timp ce un kilometru de metrou ar costa municipalitatea circa 100 de milioane de euro, un kilometru de linie nouă de tramvai ar costa doar 8 milioane de euro, iar extinderea rețelei de tramvai ar fi mult mai fezabilă de cât proiectul metroului. De altfel, Ungureanu consideră metroul la Cluj „o prostie”, amintind că acesta era una dintre ideile fostului primar Gheorghe Funar.

„Este un proiect despre care oameni mari, deștepți, mai deștepți decât mine sau Boc, oameni cu școală în mobilitate urbană au spus, în 2015, că metroul nu este fezabil! (...) Metroul este o prostie! Și lumea în loc să spună că este o prostie, și o spun specialiștii, nu eu... Obsesia metroului a fost a lui Funar. Boc, când era ca mine, adică un politician cu notorietate mică și se bătea cu șanse mici cu Funar, îi spunea la emisiuni, «măi, omule, ești nebun?». Funar a venit cu nebunia asta spre sfârșitul mandatului său”, a declarat Ungureanu.


„Sunt zone din Cluj, de câteva săptămâni bune bat Clujul stradă cu stradă. Îmi cer iertare, oricât de tare v-ați supăra, dragii mei clujeni, pentru că eu vă supăr din când în când pentru un adevăr care doare. Sunt străzi în Cluj-Napoca care arată ca în Teleorman, sunt străzi de pământ în intravilanul orașului, oameni în Cluj-Napoca care stau ca în evul mediu. (...)”, a continuat parlamentarul clujean.

„Vreau un primar care pe bani mulți cât are clujeanul să dea impozite și taxe să fie mai pretențios cu calitatea. Hai, să ne uităm la Debrecen, Aarhus, Katowice, Cracovia... ținta nu este în sud. Pe clujean l-a umflat foarte mult sistemul de propagandă spunând «miticii de la București». Nu vă supărați, (...) dar sunt parcuri în București care arată de 10.000 de ori mai decent în foarte multe locuri decât sunt în Cluj.” – Emanuel Ungureanu, candidat USR la Primăria Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:

Donald Trump de Cluj? Un antreprenor vrea să îl bată pe Emil Boc pentru fotoliul de primar

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter