monitorulcj.ro Menu
Politică

Csoma Botond la Primăria Cluj-Napoca, Vákár István la șefia Consiliului Județean Cluj

Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj, Vákár István, și-a anunțat candidatura la șefia forului administrativ județean din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR).

csoma-botond-la-primaria-cluj-napoca-vakar-istvan-la-sefia-consiliului-judetean-cluj, sursă foto: Facebook UDMR Cluj

„Cu sprijinul UDMR, voi candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, totodată voi deschide lista consilierilor județeni la alegerilor locale din toamnă. Candidatura mea a fost validată azi (sâmbătă – n.r.) de forul decizional al UDMR Cluj, Consiliul Reprezentanților Județeni. Le mulțumesc colegilor pentru încredere!”, a declarat Vákár.

Puțini știu că vicepreședintele CJ Cluj, Vákár István, este conte de Rurikovich și „Mare comandant” al Clujului în cadrul Ordinului Cavalerii Teutoni. Actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj a fost numit în 2017 şi „Cancelar Imperial al Ordinului Militar Suveran al Cavalerilor Teutoni „Sfânta Maria”.


Reamintim că, la începutul lunii martie, președintele UDMR Cluj, deputatul Csoma Botond, a fost desemnat candidat la Primăria Cluj-Napoca, acesta afirmând că speră ca formațiunea să obțină un număr mai mare de consilieri locali decât are în prezent. Tot atunci fusese stabilită și ordinea pe lista de candidați a UDMR pentru Consiliul Local Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:


Mandatele primarilor, prelungite până în noiembrie. Premieră la alegerile locale! Emil Boc a glumit despre expirarea mandatului său