Politică

Numire controversată în funcție de conducere! Acuzat de plagiat, un fost ofițer „Doi și-un sfert” este noul șef al institutului de cercetare care gestionează domeniile .ro

Secretariatul General al Guvernului PNL a numit, în data de 22 mai, un nou director general la Institutul Național de Cercetare în Informatică (ICI), institut care gestionează domeniile de internet .ro.

Numire controversată în funcție de conducere. Acuzat de plagiat, un fost ofițer „Doi și-un sfert” este noul șef al institutului care gestionează domeniile .ro Numire controversată în funcție de conducere. Acuzat de plagiat, un fost ofițer „Doi și-un sfert” este noul șef al institutului care gestionează domeniile .ro

Secretariatul General al Guvernului Orban a numit, luna trecută, fără concurs, un nou director general la Institutul Național de Cercetare în Informatică (ICI), institut care gestionează domeniile de internet .ro. Este vorba despre Adrian Victor Vevera, fost director tehnic în cadrul ICI.

Victor Vevera, ginerele fostului primar PD-L din Turda, noul director al Institutului Național de Cercetare în Informatică

Victor Vevera este nimeni altul decât ginerele fostului primar PD-L Tudor Ștefănie, cel care a stat timp de 12 ani la „cârma” Primăriei Turda. El a lucrat în trecut ca ofițer și în serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne – fostul „Doi și-un sfert”. De asemenea, Vevera a fost director general la Transelectrica, dar și fost consilier personal al lui Emil Boc, pe vremea când acesta era prim-ministru.


Numirea fără concurs a lui Vevera în fruntea ICI este cu atât mai controversată, cu cât acesta fusese reclamat, anul trecut, la Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), pentru suspiciuni de plagiere a tezei de doctorat chiar de către instituția care i-a acordat titlul de doctor, scrie hotnews.ro.

Este vorba despre Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), din subordinea Serviciului Român de Informații (SRI). Comisia de etică este o comisie internă a ANIMV, cea care a precizat că există suspiciune de plagiat. „În acest moment, decizia se află încă pe rolul instanței”, argumentează ICI numirea lui Vevera, fost consilier al lui Valerian Vreme, pe vremea când acesta era ministrul Telecomunicațiilor.


Soția lui Vevera, fiica fostului primar din Turda, acuzată și ea de plagiat

Interesant este că și soția lui Adrian Victor Vevera, Florina Vevera (fostă Ștefănie), a fost reclamată pentru plagiat de Comisia de etică a Academiei SRI. Fost consilier personal al Elenei Udrea, pe când aceasta era ministrul Dezvoltării Regionale în Guvernul PD-L, Florina Vevera l-a avut conducător de doctorat pe profesorul Cristian Troncotă, cunoscut ca istoric al serviciilor de informații. Tot el a fost conducătorul de doctorat al lui Victor Vevera.

În aceeași speță a fost acuzată de plagiat și Ana-Maria Oana Goleanu, fiica generalului SRI în rezervă Viorel Goleanu, fost director al Spitalului SRI, potrivit pressone.ro. În 2017, Ana-Maria Oana Goleanu s-a căsătorit cu George Dan Vușcan, fiul lui Gheorghe Vușcan, nimeni altul decât fostul prefect al județului Cluj.


CITEȘTE ȘI:

Noi detalii din dosarul fostului șef al „Doi și-un sfert”. Cât costa intrarea la „ceremoniile spirituale” la care se consuma ayahuasca
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter