monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Noi detalii din dosarul fostului șef al ”Doi și-un sfert”. Cât costa intrarea la „ceremoniile spirituale” la care se consuma ayahuasca

Au apărut primile imagini cu intervenția mascaților la clinica unde fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, și iubita lui organizau ritualuri oculte. În vila de lângă București credința în spirite se împletea cu tămăduiri prin folosirea unui drog puternic, ce provoacă halucinații periculoase.

Procurorii antimafia care au descins acolo au găsit 40 de clienți care plăteau chiar și 1.000 de euro pentru o ședință de șamanism.

Procurorii au acționat la pont. Știau că în 13-15 decembrie la clinica de welness din Dâmbovița urma să fie organizat un eveniment: „December Retreat”, la care aveau loc ritualuri șamanice unde se consumau droguri. În prima seară i-au lăsat să se desfășoare, iar a doua zi au intrat la percheziție.


Mascații au găsit 41 de persoane care participau la ritual. Clienții au consumat ayahuasca - un amestec care conține la bază un drog de mare risc: DMT - substanță ce provoacă viziuni și halucinații, spun procurorii.

„În jurul orei 20.00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de Thomas Lishman și toți participanții au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal prin intermediul clinicii. Fiecare dintre participanți, inclusiv Gelu Oltean și Vanessa Youness au primit aproximativ 20 de mililitri de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal și au băut tot conținutul”, arată referatul DIICOT.


Ședințele de șamanism se plăteau prin „donații”

Rolul de șaman îl avea un cetățean englez, acuzat că împreună cu Vanessa Youness a organizat evenimentul prin intermediul a două companii internaționale. Nu participa oricine la ședințele șamanice: trebuia să ai neapărat o recomandare. Pentru a nu bate la ochi, banii erau dați sub formă de donație.

„Martorul s-a prezentat la recepția clincii, unde a primit și a completat un formular cu date personale și un formular de donație pentru suma de 500 de euro, care reprezenta în realitate taxa de participare”, detaliază procurorii.


Clienții se înscriau inclusiv pe un grup de WhatsApp din care făcea parte și fostul șef al serviciului secret (DGIPI) din MAI. Gelu Oltean se ocupa alături de iubita lui, Vanessa Youness, de racolarea clienților, susțin procurorii DIICOT.

„Martora a mai arătat suplimentar că în anul 2019 a identificat pe net site-ul clinicii și l-a contactat pe Gelu Oltean. A avut mai multe comunicări pe WhatsApp cu Gelu Oltean care i-a comunicat data și locul, suma percepută pentru participare - 550 euro”, scrie în referatul DIICOT.


Cetățeanul britanic, proprietara clinicii, Vanessa Youness și Gelu Oltean sunt cercetați acum pentru trafic de droguri de mare risc.