Politică

Mutarea Serviciului Permise și Înmatriculări, „furată” de PNL, acuză fostul prefect de Cluj

Ideea mutării sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Cluj l-a deranjat pe fostul prefect Ioan Aurel Cherecheș, care susține că meritele sunt arogate de alții.

ideea-mutarii-serviciului-permise-si-inmatriculari-furata-de-pnl-acuza-fostul-prefect-de-cluj ideea-mutarii-serviciului-permise-si-inmatriculari-furata-de-pnl-acuza-fostul-prefect-de-cluj

În prezent, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor funcționează în cartierul Gheorgheni, pe strada Albac. Încă de la începutul anului curent, prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, se declara nemulţumit de timpii îndelungați de așteptare, condițiile improprii pentru cetățeni și lucrători, dar şi de lipsă parcărilor din zonă.

Soluția găsită a fost relocarea Serviciului de pe strada Albac în sediul Vămii din zona Someșeni. Conform prefectului, cei de la Vamă se vor muta în cadrul clădirii noi de pe Calea Dorobanţilor, ţinând de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice. Spaţiul este pretabil pentru activitatea de serviciu public şi de relaţii cu publicul, zona de aşteptare este extrem de generoasă, ghişeele sunt aerisite la Vamă, a explicat Abrudean.


„Rămâne o prioritate (mutarea sediului – n.r.), demersurile sunt făcute, mai așteptăm o aprobare de la Ministerul Finanțelor Publice, ca proprietar al acestei clădiri, și cu siguranță va fi implementată în cel mai scurt timp. Rămâne valabilă această mutare din sediul impropriu de pe Albac în clădirea Vămii”, a dat asigurări prefectul județului Cluj, la sfârșitul lunii mai.

Emil Boc: „Noua locație a identificat-o prefectul Mircea Abrudean”

În urmă cu câteva zile, într-o intervenție telefonică la o emisiune radio, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a salutat inițiativa prefectului, lăudând „responsabilitatea unor actuali miniștri”. Acesta s-a plâns că zilnic peste 800 de oameni care merg la Serviciul Permise și Înmatriculări „sufocă” zona Gheorgheni.


„M-am rugat 5 ani de zile de vechile Guverne, măi, oameni buni, nu mai lăsați în mijlocul unui cartier Serviciul. Faceți ceva, dați-ne o soluție, că ține de Ministerul Afacerilor Interne, nu de Primărie. Vă punem la dispoziție orice soluție pe care ne-o cereți, vă ajutăm să găsiți. Nimic!”, a declarat edilul.

„Acum, actualul Guvern, împreună cu prefectul, au identificat soluția, până în toamnă sediul va fi mutat din Gheorgheni într-o locație lângă Aeroport, unde e Vama. A identificat-o prefectul. Am vorbit cu domnul ministru Cîțu (ministrul Finanțelor Publice – n.r.) care și-a dat acordul special și sprijinul pentru realizarea acestui demers. Iată, nu vor mai fi 500 de mașini în Gheorgheni în fiecare zi, vor merge la capătul orașului”, a mai spus Emil Boc.


Ioan Cherecheș: „PNL taie panglicile pentru munca altora”

Eliberat din funcție de noul Guvern Ludovic Orban, în decembrie 2019, fostul prefect Ioan Aurel Cherecheș se declară deranjat de afirmația primarului Emil Boc, potrivit căreia mutarea Serviciului este „ideea prefectului Mircea Abrudean”, colegul său din PNL. „În municipiul Cluj-Napoca și în județul Cluj, ambele de «5 stele», cresc, efectiv, zero margarete de onestitate administrativă”, acuză fostul prefect.

Acesta spune că proiectul, care datează din 2014, a fost inițiat de fostul prefect Gheorghe Ioan Vușcan. Măsura a fost susținută ulterior de Cherecheș, spune însuși fostul prefect, care a depus diligențele necesare pentru finalizarea noului sediu al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, ai cărei angajați funcționau parțial în clădirea Vămii, asigurându-se astfel și spațiul necesar pentru mutarea acolo a Serviciului de Permise și Înmatriculare.


„Faptul că mutarea efectivă a devenit posibilă acum este, altfel spus, rezultatul ultimilor ani de guvernare social-democrată, care a luat toate măsurile necesare, astfel încât finalizarea să fie posibilă acum. Cum ar fi putut, altfel, să rezolve peste noapte problema acelui sediu o administrație liberală care nu a putut gestiona eficient nici măcar curtea Aeroportului din Cluj-Napoca, în timpul acestei pandemii?”, acuză Cherecheș.

Fostul prefect spune că „e de mirare cum nu-și mușcă limba cei care taie panglicile pentru rezultatele muncii altora”. „În cei 2 ani și jumătate de mandat, am trăit cu impresia că între prefectul Cherecheș și primarul Boc nu au existat bariere administrative. Se pare că m-am înșelat”, mai spune Ioan Aurel Cherecheș (PSD), cel care fusese apreciat, cel puțin la nivel declarativ, inclusiv de primarul Emil Boc (PNL).


CITEȘTE ȘI:

Înghesuiala de pe Albac va deveni istorie? Serviciul de Permise şi Înmatriculări ar urma să se mute din Gheorgheni în Someşeni
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter