Politică

Alin Tișe, campanie electorală în grădinițe?

Președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a ajuns până acolo încât a început să își facă campanie în grădinițele din Cluj-Napoca?

În mai multe grădinițe din Cluj-Napoca, au fost distribuite cărți cu povești, destinate preșcolarilor, însoțite de un mesaj de informare, semnat de președintele Consiliului Județean Cluj, scrie evz.ro.

Dragi părinți, Consiliul Județean Cluj a finanțat proiectul Prima mea carte de povești, realizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj. Proiectul se adresează tuturor preșcolarilor din județ și care ca principal scop cultivarea interesului pentru lectură la copiii cu vârstă preșcolară, precum și facilitarea accesului copiilor la cărți ilustrate. Cu considerație, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe”.


Acest mesaj a fost introdus în cartea „Mingea roșie”, povestește de Ingrid Ventuneac.

Mai mulți părinți s-au arătat nemulțumiți de această situație și au reclamat faptul că nu este permis ca astfel de campanii politice până la urmă să pătrundă în grădinițe sau chiar școli.


De altfel, această situație a fost reclamată de mai multe ori de Consiliul Național al Elevilor. ”Elevii, din păcate, sunt încă o dată folosiţi ca masă de manipulare pentru campaniile electorale ale viitorilor candidaţi. Educaţia nu trebuie să aibă culoarea unui partid, iar, în şcoală, politica nu are ce căuta, dincolo de orele unde este subiect de discuţie”, a declarat preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, se arată într-o scrisoare adresată Ministerului Educației.

Alin Tișe, președintele CJ Cluj susține că nu este vorba despre nicio campanie politică.


”Este vorba despre un proiect al Consiliului Județean Cluj. Nu e vorba despre politică. Este un proiect personal al meu, iar informarea vizează acest aspect și anume că este vorba despre un proiect mai amplu. Nu există nicio interdicție să informez oamenii despre proiectele publice ale Consiliului Județean Cluj. Nu am îndemnat oamenii la vot sau să aibă anumite simpatii politice. E vorba despre un proiect cultural”, a spus Alin Tișe, care a mai precizat că orice demers al Consiliului Județean Cluj poate fi interpretat ca unul politic, dar cel în cauză, nu este.

abonare newsletter